Friday, October 23, 2009

REZEKI..........Aminnnnnnnnnnn

Betul la kata pepatah org2 tua...setiap anak ada rezeki dia....heeheh...alhamdullilah....since sy mengandungkan anak sulong sy nie...rezeki sy n husband bertambah dari masa ke semasa tanpa kami sedari....dari dengan kenaikan tangga gaji hingga sy menang peraduan....heheheheh....aminnnn...nie semua eiman yg punyaaaa....

Sy memang tak sangka pun yg sy memang peraduan CELCOM,...actullay sy br jer tukar dari prepaid ke postpaid.....baru 2 bln...2nd paymant sy bayar guna online...cos bila bayar kat counter asyik tertangguh jer....yelah baru bulan pertama guna sy dah dapat remainder...huhuuh...so 2nd payment sy try guna online la, senang....tup2 after 2weeks (tak sampai pun) sy dapat panggilan dari celcom ucap TAhniah...(?????) ingatkan macam tipu jer...cos yelah skrang nie macam2 ...nak percaya pun susah tak percaya kang terkilan pulak...hahhhah....so sy terus cerita kat husband betul ker? husband cakap betulla tu kot cos dia suruh tuntut kat Branch Celcom..so sy kata sy akan ambik kat CELCOM PJ (bangunan PKNS, dekat ngan ofis husband sy), rupanye betul da....hahahahaha. (blackberry tuuuuu) hahahahahah

Pastu semalam sy dapat call lagi from Pn Siti Hajar dari Celcom Jln Semarak, dia suruh datang kesana utk ambik gambar utk semua pemenang Black Berry (cetegory postpaid)...sy kata kan ker hari tu dah ambik gambar dgn Branch Manager PJ En Ruslee, kenapa kena ambil lagi...
Dia kata kali nie dgn bos besar dia untuk berita di newspaper pulak dgn semua pemenang...so bermakna Eiman kena ambil gambar la...so harus nie...utk kenangan anak umi...heheheeheh ( pasni harap2 dapat pulak yg RM10k aminnnnn...utk Autobilling pulak, boleh ker....mudah-mudahan)....

P/S : tggu gambar akan menyusul di entry akan dtg yer....heheheheeh

Thursday, October 22, 2009

Debaran makin kencang...

Lama sudah tak update blog nie...hehhe nak kata bz tak la bz sgt pun...cuma buat2 bz. Kena settle everything be4 nak cuti panjang. Yela nanti masuk kerja balik tahun depan sih...akhir tahun mesti banyak kerja kena kejar, macam2 la...so be4 cuti kena buat senarai tugas dulu mana yg tak boleh nak settle lagi untuk diberi kepada yg mengambil alih tugas sy nanti.

Rasa debaran makin kencang sekarang nie, yelah tgh menunggu hari..huhu..tak sabar rasanya nak tgk baby sy ....yelah inila saat2 yg sy n husband nanti2kan, lama sih nak tunggu, akhirnya doa+ usaha kami dimakbulkan dan diberkati tuhan..amin.

Macam2 plan dan angan2 kami untuk baby, bila dah tahu jantina dia..husband dah sediakan nama dia...memang dah prepare 2 nama boy n girl...so bila dah tahu girl comfirm la nama pilihan tu, so persiapan pun byk warna girl...dimana sebelum nie asyik warna putih jer...heheheh.

Sy teringin sgt nak makan kuah kacang n laksa penang masakan mak sy...so minggu nie harus sy balik umah mak kat tg. karang...so rasa ye minggu nie last balik kampung mana2 ...seremban or tg. karang....demi keselamatan...kang terkejar2 pulak nak gi hospital, beg untuk gi hospital pun dah sy prepare...but opsss stok kain batik masih ada baki belum nak dijahit...bila nak jahit nie...senang2 suruh jer la mak jahit kan...tak pun pinjam mak punya jer la...kalu tak cukup nanti.. cos mak dah pesan nanti sediakan kain batik byk sikit...senang masa pantang nanti...u all tahu la bila org jawa nie berpantang...eiks nyeri aku...tapi nak buat camna dah keturunan sy camtu nak buat camna lagi kan...ikut jer la...bersyukur la hnaq elna nasib ada lagi org nak jaga n tgk hanq masa pantang...kalu hanq sorang2kan lagi haru nanti....

skarang nie sy dah mula buat check up every week.....ehhe seronok tgk baby, eeeee tak sabar la umi eiman nak eiman kuar cepat...semangat tul anak umi....heheehh bagus3 harap eiman sihat walafiat....aminnnnnn..... Ya Allah kau permudahkan la urusan kami....

okey la kita sambung lain entry.....

Monday, October 5, 2009

Hangin+bengang+marah gila...

huhuhu..tak tahu apa tajuk da....
hari nie masuk kerja macam biasa, memandangkan semlam MC so hari nie ada sibuk sikit...
bila semua keja settle (at the moment) terlintas difikiran nak tahu status claim PMcare sy....
punya la lama ...last2 jawapan mengecewakan sy....huhuuuhhuh..tak tahu sapa yg salah PMcare? HR? Suamiku? nasib aku call n tanya macam2 soalan...(kena ambik tahu )... tapi memang bengang dan hangin jer....huhhhuhu..dah lama jugak saya berkhidmat ngan TSSSB more than 4 years..but tak kan tak tahu status sy...sy rasa sijil nikah dah sy serahkan pada HR...lagi pun sy kahwin ngan staff TSSSb jugak...huhuu...
Selama nie sy pakai Card PMcare memang dibwah lindungan GP&SP_1.2KALF_D_M (D for Dental & M for Mertinity) so dari mula sy terima card tersebut hingga hari ini tiada perubahan langsung....sy claim macam biasa...cuma pada tahun nie sy nak gunakanlah for mertinity tu..tetapi tahu tak jawapan dia...huhuhuhu ...bengang sungguh...malas nak panjangkan cerita..tak tahu siapa yg silap....apa yang penting sy nak hak sy....
* kepada rakan2 seperjuangan sy, yang berkhidmat stu bumbung dengan sy...baik anda check dengan PMcare & HR kita...ambik hak2 anda...

harap everything settle b4 sy deliver nanti...insyaallah...amin

Friday, October 2, 2009

3 Bulan Terakhir.......

Saat2 menanti tiba masanye...makin berdebar pulak sy sejak2 nie...hheheheh...macam2 sy rasa...takut + gembira + sedih + entah apa2 lagi la perasaan nie...


walupun dah ada aircon tetapi masih panas...kipas pun sy pasang...biasanya kalu camnie sy dah menggigil kesejukan...kali nie hubby sy pulak menggigil kesejukan berbanding sy....sampai naik deman dia dibuat ye.. habis nak buat camna kang berpeluh2 pulak...asyik nak mandi jer...
hemmmm...kesian be...nak buat camna...huhuhuu....pastu rasa2nya sy macam mengada2 pulak skrang......itu tak kena ini tak kena....tapi be turutkan jugak....heheheh..hari nie sy nak makan nondo's or kenny rogers....tapi be nak ker....(rasa2 ye sy dera husband sy ker...suruh itu ini....)

Sy nak makan buah delima lagi....hari tu dah dapat yg best sgt...sy jumpa kat the curve...memeng merah n manis....sy makan sorong langsung tak pelawa si husband...tgk2 dah habis....b4 tu cari punya cari dapat kat bangsar village tapi tak best..tak merah..langsung buang dua biji tu....petang nie atau esok nak beli kat the curve buah delima..walupun harga yer mahal sebiji tapi puas hati beb....

Thursday, October 1, 2009

Persiapan terlebih Sudah....

*sarung tangan n kaki...rasa cam nak tambah lagi

Yiehaaa.....start bulan nie sy dah stop tuk beli barang2 baby Eiman ok( ye ker leh caya ker)...hah
bila ku kumpul kesemuanya...rasa cam dah cukup....hubby cakap dah banyak dah..udah2 lah untuk setakat nie jer..nanti la pas dia dah kuar...beli la satu kilang....ikhs perli nampak...


* napkin, comfeter, blanket n lain2 keperluan

* baju persalinan Eiman ( baru 25 pasang) ...nanti kita beli lagi ok....ada satu baju kat butik tu Umi tak ambil lagi...

Bila ek nak start cuci pulak....bila dikira2 balik...habis sudah riban yer..hahhah...
Katil n stroller tak dan nak snap...my husband dah bising..huhuhu

Wednesday, September 30, 2009

Expired....



Hari nie sy dtg ofis drive sendiri...husband tak sihat...so terpaksa la.....on the way ke ofis tetiba teringat pasal lesen aku pulak hari tu b4 raya tgk macam dah nak habis tempoh...tapi tak ingat tarikh dia....bila sampai ofis tgk hahahhahaha dah expired dahhhhhh...hahahahaha nasib dah sampai ofis n tak langgar org hahahahah(ketawa org jahat)....

macam biasa sy akan bawa kete brutal punya...kalau org masuk line saya, sy akan hon sekuat hati sy....my husband pun dah tahu perangai sy...sampai jer ofis hubby call ...ok ker tak...hahah risau dia...org ok ler u jer yg tak percaya i bawa kete...takut sgat...

Drive kat KL nie mesti berani...tak perlu takut...but kena hati2....baru selamat n tak kena buli....

Tuesday, September 29, 2009

kesediahan di malam raya...

..detik jam 12.00mlm, terima panggilan dari adik ku shukri...

Abg: Assalamualaikum...kak ti tgh buat apa?
Aku: Tgh jahit baju nie..nak pakai esok...
Abg: Tak siap lagi ker baju raya.
Aku: Dah nak jahit manik sikit...
Abg: Kak Ti raya kat mana nie..
Aku: Kat Seremban, giliran abg am esok petang baru balik Tg. Karang.
Tadi petang try tel, abg tak angkat.
Abg: Maaf kak, tadi siang sibuk tolong ibu masak..abg kat sini tugas nya memasak...abg pilih masak.
Aku: ( nak mula nak nanggis cos selama nie dia tak pernah cakap sopan begitu ngan aku)huhuhu
Abg kat sana ok nak sambut raya esok.
Diam seketika (tapi aku dapat rasa dia menahan kesedihan)
Abg: Kak Ti bila dijangka bersalin, semua sihat?
Aku: Insyaallah, bulan 11.. nanti kak ti kirim gambar dia yer.
Abg: Kak ti abg minta maaf segala kesalahan abg selama nie...insyaallah nanti kita jumpa lagi ye..nanti kak ti dah sihat datang la sini..bawa anak buah aku sekali tau.
Aku: ( dah mula sok sek sok sek huhuhuu, org tgh cewek )
Abg: Kirim salam pada abg am, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.
Nanti senang2 abg call lagi....
Aku:( allamdullah, abg dah banyak berubah..dari tutur kata abg yang sopan. Harap segala ilmu yg dituntut oleh tok guru tak abg sia2 kan.)

Tuesday, September 15, 2009

HAti Sebak....




kenapa yer....sejak preg't nie mudah sangat hati ku tersentuh...org jawa cakap ciwek...huhuhu....tapi yg ketara sgt tiap kali aku call adik laki aku kat Solo mesti nak nanggis...sampai dia kata kali nie jgn nanggis...kalau nak nanggis jgn cakap....huhuhu..entah la..kenapa ek..rindu banget ngan syukri..bila time makan sama2 ngan family...dia tak ada tu yg terasa sgt...walaupun masa dia ada kat sini dia nakal tapi dia tetap adik aku...dia la masa kecil aku jaga sepenuh kasih sayang aku...aku masih ingat lagi time tu aku masih 12 thn..mak amanahkan aku utk jaga adik..lagi2 dia anak laki 1st dlm family...mesti best gila aku masa tu...




lagi2 masa tu mak tgh sarat ngan adik lagi...huhuu....aku la harapan mak tuk jaga adik2..nak harapkan kakak aku hampeh.....aku masih ingat lagi masa tu nak ambik UPSR 22 Julai 1991..mak masuk hospital dah tiba time dia...camna nie esok nak exam....huhuhuu..nak tak nak terpaksa la berkorban...abah kena tunggu mak kat hospital...mak long tak sampai lagi dari klang...masa tu aku n family masih tinggal di Kuantan, Pahang...




masa abah n mak kena gi hospital, abah tinggalkan adik2 pada jiran...cek Leha....sampai umah, umah kosong...pastu cek leha inform mak kat hospital...so aku kena la jaga adik...adik ponpuan aku yana masa tu tadika...linda darjah 2..nasib dia pandai sikit...cek leha dah siapkan dia gi sek...so yg tinggal aku, yana n shukri yg baru tak sampai setahun....kakak gi sek...masa tu dia form 1...so aku yang masih darjah 6 kena la jaga adik sementara abah kat hospital...huhhu...esok nak exam....walau apapun alahamdullih...ok jugak result aku masa tu walaupun tak dapat full A...2A pun jadi la....2A2B...heheeheh...


Abang Selamat HAri Raya , Walaupun jauh Dimata dekat Dihati....


(harap barang yang mak pos sampai b4 Raya...boleh abang pakai di pagi raya nanti....n dapat nikmati kuih raya dari Malaysia)....Kami rindu Sama kamu Mas Syukri.....

Friday, September 11, 2009

aku bosan n tak der mood..

apa tajuk daaaa....

ehm entah la....tgh tak ada mood nak update blog nie...byk benda nak update but tgh takbest skrang nie......



tapiiii...satu target aku skrang...taarararr...next year must buy this car....almaklum aku rasa car yg ada tak sesuai utk family aku yang akan bertambah lagi sorang....hadiah for eiman...(iyer ker)hahaha...tapi yang pasti...tahun hadapan ok....tunggu.....insyaallah ...amin....
Be boleh ek next year tau....

Tuesday, August 25, 2009

Alhamdulillah....



alhamdullillah skarang dah 27 minggu....baby umi sihat walafiat....mudah mudahan selamat hingga dilahirkan ke dunia....Umi & Walid happy sangat bila eiman memberi gerak balas bila umi & walid ajak berbual2....

Eiman baikkan kita kena puasa tau...tahun nie Umi puasa penuh (insyaallah)...hari pertama puasa eiman baik dengar kata2 umi...kedua pun sama...ke-3 silap umi tak bangun sahur..terlajak...umi cuba..tapi umi kesian ngan eiman....maka umi buka tengahari tu...tak pe lepas nie..walid & umi akan pastikan tak akan terlajak lagi....

barang2 untuk eiman dah tersusun....lagi2 skrang tgh sale..umi apa lagi tak akan lepaskan peluang....kali nie tak banyak umi shopping untuk umi semua untuk anak umi...katil,stroller, baju2 dan lain lain semua dah ada..tinggal tunggu hari jer...umi takut pasnie umi dah tak larat nak ke hulu kehilir cari barang......benkong eiman nenek dah jahitkan..hari tu nenek jahit banyak...masa danish..so kita boleh pakai skali...danish pun dah tak pakai lagi..boleh pakai yg danish punya...kakak tasha sayang sgt ngan eiman, bila umi balik kg...mesti nak syang eiman....danish dah pandai gelak2..nanti eiman boleh main ngan danish sama ngan kakak tasha tau....hari ini barang eiman yg umi order dah sampai....terima kasih yer aunt nurul...very ciut kasut tu....

okkk daaa..umi nak rehat....

Wednesday, August 19, 2009

Rindu kampung halaman....





Esok semua umat islam akan mula puasa...alhamdullillah tahun nie dapat puasa penuh, insyaallah....hu rindu la ngan mak n abah....baru dua minggu tak balik, macam 2 tahun/ 2 bulan jer ko elna....isnin besday abah so this sunday aku n adik2 plan nak buka sekali beramai2.....(only syukri jer tak dapat nak join..dia nun jauh diseberang)...tak per nanti raya ...mak, abah n adik 2 akan sampai lawat abg kat sana...tunggu yer ..cuma aku jer tak dapat gi...huhuhuu...

view nie aku ambik masa musim menuai bulan 5 hari tu...tetiba jer bila tgk rindu sgt kat kg...
nie la hasil pendapatan yg sepatutnya abah dapat...tapiiiiii.....seperti luahan aku di entry sebelum nie..ketidakpuashati ku...huhu..nak buat camna kan tgk jer la hasil tak ada....tapi tak per la abah..janji kita cukup makan...n enjoyyyyy.

setiap kali musim menuai, setiap kali tu la tokeh kat pekan tg karang tu masyukkkkk......hahahah

MENU ISTERI KESEORANGAN...





huhu...hari nie hubby gi gym lagi...so sku suruh dia order domino's untuk aku & baby ...hahaha..kesian umi tinggal ngan eiman jer...
skrang nie my hubby bila malam sibuk ngan aktiviti dia di gym...so harus la aku tinggal sorang2...(mana ada umi...umi kan ngan eiman)...so untuk tidak rasa bosan dan boring aku ajakla baby dikandungan aku nie berbual....sampai ler aku tertidor depan TV...sampai hubby balik ...tu pun tak sedar bila dia buka pintu....

Tuesday, August 18, 2009

TAK ADA TAJUK ....




Almari nie last 2 weeks dah selamat deliver ke umah aku...hubby aku tak tau pun aku beli..hahahha...dua 3 hari nak hantar baru story kat dia yg aku ada beli almari ...hahah..dia tak marah pun...bila aku bagi tau harga dia...dia diam jer....hahaha...ehm entah la tak marah kot...

pasni aku nak beli set pinggan/mangkuk dia pulak...boleh ker be...dah nak raya nie...

Monday, August 17, 2009

bulan merdeka....AUGUST

bulan yang dinanti..nantikan ..kenapa ek...ehm jeng jeng jeng..bulan nie banyak benda yg membuatkan aku gembira...hahahahha...slah satu yer...hahaha..my besday...huhuu...genap sudah 30thn aku di bulan nie....30 ker?...macam tak caya jer dah masuk angka 3 huahuahua....pastu bulan nie jugak my hubby pun sambut besday dia jugak so gonap sudah umur dia..jeng jeng jeng...BIARLAH RAHSIA...nanti dia mare..hahahah tak ler lebih kurang DATO K & DATO S aku nie...hahahah...biar ah asal bahagia....masa besday dia...tercapai sudah hasrat dia nak jumpa fafau...tak tahu pulak aku dia minat ngan fafau..sejak bila nie be....ok sejak u suka dengar panggilan hangit ek...ok nanti i buat untuk u padan muka...

so budak2 TMpoint PJ beli kan kek konon2 buat suprise tuk hubby...siap tiup ngan FAFAU tu...so tu hadiah istimewa hubby di hari jadi dia...hahah....kebetulan FAFAU setuju ngan program yg kami rancang...n dia setuju turun ke TMpoint P.Jaya....kebetulan kena pulak tarikh yg dia nak turun tu....kan ker dia duta kami iTalk..pastu dia promote sekali cerita dia Jin Noty.......Thanks MArlina..my product owner for CARDS services..pasni leh buat artis lain pulak...hahaha

be sempat la borak2 ngan FAFAU...macam2 pulak dia bercerita...tahu jer la FAFAU tu kan banyak mulut...very friendly...pastu kena pulak ngan hubby aku yg memang kenal ngan ramah dia....memang masyukkkkk...ok be so hajat u dah tertunai sudahhhh so how about your wife pulak...boleh ker u arrangekan...hahahah..
so di hari jadi mu ku hadiahkan ...inie hah...



(teka yang mana satu aku punya)



dua dua dapat handphone baru ok...u belikan i, i belikan u...hahha...so tak le berat sebelah...tapi harus ler i lebih dari u...hha..thanks ya....
...i ada lagi besar punya hadiah untuk uuuu...tungguuuu yeeeee.......tak lama 3 bulan lagi....

MUAH MUAH MUAH...u r forever ......my LOVE.....
p/s pess...be ring tone u still lagi cahaya cinta.....suka kan lagu tu bila i nyanyi...hahahahah...i like

Sunday, August 9, 2009

Gaban lama tak masuk panggung...

:( huhuu...lama gila aku tak tgk movie kat panggung...last aku tgk 3 tahun lepas masa tu 1st date aku ngan hubby..pastu dah tak tgk2 dah sampai hari nie....teater pun sama..last aku tgk story apa ek tak ingat...itu pun 2nd adte aku gak ngan hubby aku b4 kahwin...huhuuuh...sedih yer...nasib la...hubby aku nie tak gemar g tempat2 gitu...huhu....hari tu aku ajak tgk siti kat istana budaya pun dia tak nak...baru2 nie nak tgk jamal pun dia tak nak.....huhuhu..itu aku nak belanja tu...ehm nasib la...

bab movie pulak dia belikan aku cd tgk jer kat umah...iks...tapi tak per la tgk kat umah boleh stop n tgk 2 3 kali...hahaha..tapi macam dah ketinggalan la...ehm tak per la asal bahagia...ehehehh:)

Custome abah di majlis Perkahwinan anak Paman Suwito

:) lama sudah kiranya tak update blog nie...hari tu cerita cuti di solo belum habis lagi...nie nak cerita masa kenduri anak paman Suwito (sorry nama anak dia tak ingat la...panjang sangat) almaklum ibu mengandung nie mudah lupa ingatan...huhuu







3 beradik yang dipaksa untuk pakai pakaian tradisional dia org....hahahaha....mula2 tak ada saiz almaklum rakyat malaysia nie semua nya besar2...saiz dia org takat M jer....bila try oleh 3 beradik nie kena cari saiz besar pulak....paklong ok saiz M tapi tak cukup tinggi pulak...abah n pak ngah tak yah cakap la...kena cari 2&3 XL ma....jalan kena sopan cos kain tu kecik utk langkah...hahahah..macam org dalam pantang plak abah masa pakai baju tu.....



penat tak nyah cakap la...tiap kali org datg abah kena sambut...hahaha..kira nya kena duduk bangun, bangun duduk...nasib tak tertanggal kain tu...kat belakang dia pulak terselet pedang....(gambar tak ambik...cos gambar kamera nie quality dia kurang pulak memuaskan....)

abah tak sabar nak tunggu sampai kul 3ptg majlis habis..selagi tak habis abah tak leh tinggal kan ruang sambut tetamu....huhuhu.....satu pengalaman bagi abah majlis perkahwinan anak sedara dia.....

banyak lagi aku nak cerita tapi aku malas bolah tak....hahahaha

pas majlis tu aku ngan family gi jejln ngan adik aku....



Thursday, July 16, 2009

Cuti2 di Pacitan, Solo

This entry dah lama nak letak but tak der kesempatan, last month aku, mak n abah, pak long, pak ngah n mak ngah telah pegi ker Pacitan, Solo. Tujuan ke sana adalah untuk menghadirikan diri ke jemputan sepupu abah yang telah membuat kenduri kahwin anak perempuan beliau....kiranya dua pupu aku la......aku n mak baru pertama kali kesana...abah tak yah kirala dah berkali2....kebetulan pula untuk menjenguk adik laki aku sekali yang telah dihantar belajar ke sana...sapa yang follow blog nie tahu la cerita dia...hahah

walaupun berbadan dua...cuti tetap cuti, hahahah...penat belakang kira...memang padat betul aktiviti kami...abah la juru pelancong we all...hahahaha, dikesempatan tu juga..jadual kami abah penuhi dengan lawatan ke umah sedara abah...dan abah tunjukkan tapak umah oyang aku....hahaha...macam tak percaya jer oyang aku dari sana....perjalanan ke sana menang menyeronokan, penat, adventure dan hha tak tahu nak gambarkan lagi....jauh gila perjalanan dia...sebenarnya tak la jauh pun kalau diikutkan..tetapi lalu gunung ganang, yang naik turun berliku2 membuatkan aku loya sekejap, almaklum la mak buyong kan..tapi degil tu...aku kuatkan jugak nak ikut...yer la aku pun nak jugak kenal sedara aku kan...alang2....pemandangan sepanjang perjalanan memang mengagumkan...masih segar mata memandang...pokok jati memang banyak kiri dan kanan jalan...patut la murah jati2 kat sini compare ngan dah dijual kat malaysia....

1 jam perjalanan sampai sudah ke umah sedara abah tu, nama tempat yg dituju tu Lorok (ikies betul ker aku eja nie)....unutk sampai di kg oyang aku tu kami telah melalui jalan pintas iaitu menyeberangi sungai...masa nie jgn cakap la...aku memang takut gila...aku ingatkan lalu jambatan upa2nya lalu kat air tu...huhuhu..mak tolong...aku ngan mak apa lagi menjeritla takut ...huhhuhauhaau...upa2 nya air tu tak lah dalam cuma nampak deras jer...dasar dia batu...kalau kat sini ambik ko...ada yg tak sampai keseberang kalau buat cam gitu....(tak sempat aku nak rakam gambar saat2 cemas aku ngan mak)...boleh adik, abah n maman Suwito gelakkan kami...huhuhu teruk betul la...org tgh takut dia gelak terbahak2....

Semua sedara kat sini memang ramah gila....terharu aku ngan layanan dia org...walaupun kehidupan dia tak macam kami di malaysia...tetapi meraka kaya ngan budi bahasa yang aku tak boleh nak dapat kat malaysia....terharu sungguh aku...aku ngan mak best kat sini pasal air dia...huuuuu...sejuk gila...air asli tu...air dari gunung...suka suki ko nak pakai banyak mana free of change.....aku apa lagi macam org tak pernah nampak air...hahahahah




( inie ah tapak umah oyang aku.....tinggal tapak jer...)



( mak ngan mak ngah.....kat belakang tu adalah sungai yg kita org lalu ngan kenderaan kita org...)




(nie pengantin dia....yg kat sebelah kiri tu adik dia.....)

nanti kita sambung lagi ek......tungguuuuuu....

Wednesday, July 15, 2009

kembali kita ke laman blog.....

salam semua ....huhuhu dah lama saya tak jenguk blog saya nie...mak ai rindu nyer...hahaha sampai kata laluan hampir terlupa apa dia....teruk betul la ko elna.....ehm banyak benda nak update dalam blog nie...memandangkan dah lama tak singgah blog saya nie....cerita cuti2 malaysia memang byk tak terkira laa...ahahahha
tapi hari nie hati gue kepanasab dek aduan oleh mak gue...huhuhuh sedih yer...rasa masalah nie memang tak boleh nak settle...kesian gue dengar cerita nie..tapi nak buat camnakan we all malas nak gaduh2 la pasal harta benda nie...tapi lama kelamaan makin melampau betul...
mak n bah dah pesan tak akan kemana pun kalau dia org ambil hak org lain..tapi aku macam tak sangka adik beradik yang ada tali persaudaraan dan darah tu mengalir yang sama masih ada perasaan macam tu dengki n suka ambil hak org lain walaupun dia sedar bukan hak dia secara muthlak...mentang2 anak2 dia kerja kat pejabat tanah dia suka suki tukar nama hak sebenar tu ke nama ayah dia secara haram...aku tak tahu manusia jenis apa dia org nie...we all seboleh2 tak nak ungkit benda2 nie...tapi melampau sudah sampai abah hampir menitiskan air mata nye wlaupun dia tahan seboleh boleh nya semasa luahkan pada mak....ehm...geram ...geram...gerammm....itu hak keluarga aku...penat abah aku cari selama nie...dengan niat dalam hati bila pencen senang la kaki & hati...tapi sebaliknya...

bila cerita nie makin menjadi aku dengan hati geram nie macam nak serang jer tapi mak telah menahan aku dari berbuat begitu...mak cakap biarkanlah ...tak senang pun...tgk la selama nie asyik tak cukup jer...betul jugak abah n mak aku cakap..abah cakap kita selama nie pun makan cukup n hidup pun senangkan...belum pinjam dari mana2 pihakkan...boleh pegi mana2 kan, cuba tgk dia...ada dia macam kita..tak kan....
huhuhu...sedih pulak bila abah cakap cam tu....memang betul pun..selama nie we all tak pernah pulak tak dapat apa yg kitaorg nak...alhamdullilah masih memenuhi kehendak la....mak pun makin membesar aku tgk....

ehm..mak cakap..abah belum lagi la keluar masuk hospital cam dia..mcam2 penyakit ada..tulah..rezeki tak halal...camtu la..makan hak org lain...abah dah warning, dah pas nie jgn la nak cakap apa2 or tanya apa2 ..skrang abah ada lagi biarla dia nak buat apa ngan hak abah...tapi aku tak puas hati, mana boleh kan sampai bila nak
diam jer....nie masa abah ada...esok esok kalau abah dah tak ada...macamana....ngan anak2 abah ngan anak2 dia....tak ker haru biru...aku kalu nboleh tak nak la pasal harta2 nie...semua org nak gaduh...tapi abah cakap...jgn la korang risau abah dah bagi semua anak abah sorang satu...itu anak abah...anak dia esok..camna? esok silap2 anak2 dia yang berebut ngan kita...bukan kita...

huhuhuhuhu...sedih2...mak cakap tahun nie dia nak pegi tanah cuci tuhan maha adil..doa2 org yang dianinaya akan termakbul...biarla dia dapat pembalasannya disana...tuhan maha mengetahui apa yg kita lakukan didunia ini.......

aku berdoa akan kami sekeluarga akan sentiasa dilindungi dan dirahmati.....aminnnnn mudah2 rezeki tak akan putus.....huhuhu sedih2 dengan nasib yg menimpa keluarga aku nie...hanya pak long aku sahaja la tempat kami mengadu...pak long pun menyuarakan pendapat yg sama ngan abah..yer la pak long ngan abah nie memang rapat sejak azali lagi...aku pun dapat bezakan dia org nie ngan org yang ambil hak abah aku...pak long memang tak sebulu ngan org tua tu dari dulu lagi....so apa2 ngan abah...abah pun ngan pak long...patut la tahap pemikiran dia org nie lebih pandai compare ngan org yang ambik hak org tu....aku pun lebih suka cerita and timba ilmu ngan pak long aku..almaklumla org lamakan ..dah banyak makan garam...abah ngan pak long aku nie jarak umur memang jauh beza nya....abah nie anak yang bongsu...tak ramai pun adik beradik dia...pak long, org tu, ngan abah jer...

ikes malas la aku nak respect sgt ngan org tu...malas ...rasa macam apa ntah ...ehmmm entah la..mak dah pesan ngan aku jgn ada perasaan benci pada org..tapi entah la...aku tak boleh terima apa yg telah dia buat pada abah......ehm tak senang pun dia......lantak la dia....harap kan kopia atas kepala jer ..tapi perangai busuk...harapkan pegi masjid jer tapi hati bangkai...huhuhuhu....

cukup la sampai sini luahan tak puas hati gue pada org tu..kalau anak dia terbaca blog aku nie lantak la...biar dia org tahu dan rasa apa yg aku n adik beradik aku rasa.......insaf la wahai pak cik aku...tak kemana pun harta yang bukan hak ko tu ko nak bawa...walaupun ko dah tukar nama pada gran tu...tapi di sana ko terimala balasan dia....tak pegi kemana pun ko dengan duit yg ko terima tu..hasil yg ko dpat dari tanah abah aku.....ko tahu kan kalu ko makan bukan hasil atau dari hak ko...tak kan aku nak bagi ceramah kat ko...ko kan hari2 ke masjid...ko pun tahu hukum2 dan balasan dia......jgn pulak duit zakat yang ko kutip tu ko makan pulak....aku tak tahu la apa aku nak cakap kalau itu pun ko ambik......

Thursday, May 28, 2009

minggu yang memenatkan....

hai semua....dah lama tak update blog nie...almaklum time very limited masa nie...ehm byk benda nak kena buat...ehm entahla...kadang2 tension..kekadang enjoy ehm...kenapa nie nak mengeluh jer..atau mungkin aku cepat penat memandangkan keadaan aku skrang nie...

byk cerita aku nak share...but ehm malas la pulak..macam tak best jer kepala otak aku ketika nie...huhuhuh...nantila kita sambung...

TUNGGGGGUUUUUUUUUU..............

Tuesday, May 19, 2009

JejLn di Mid Valley...

Alhamdullillah....semalam warga TSSSB tgh kaya..almaklum bonus dah dapat, ehm semlam 2 kali aku masuk Mid Valley makan...tghari aku gi mkn ngan farina, kak wee n kak intan kat sushi king..dalam kul 3.30 gitu...husband aku call nak ajak gi jejln kat midvalley..nak cari seluar, baju n kasut sukan...almaklum nak masuk gym...heheh..entah apa meroyan dia...layannnn jer la,

masa hubby aku tgh cari brg dia...aku tgk kasut kids..mak ai cantik yer...nak beli la...tgh ada diskaun...dr jauh hubby terpandang aku pegang2 banda tu...dia dah sound aku jgn beli dulu...nanti....huhuu...sedih yer..dia kata kasut yang dah ada kat umah tu sapa pulak nak pakai...berapa byk nak kasi baby pakai....huhuuu tak jadi beli la aku...tgk jer...so dah penat round aku duduk jer pinggang dah lenguh...hubby aku tak jumpa2 lagi brg yang dia nak beli...msuk sana masuk sini..tak beli jugak...huhuu sedih betull...aku nie dah la penat bontot jer...last2 tak beli..dia nak cari kat sunway pulak...hem entahlah nak cari yang camana aku pun tak tahu..aku ajak gi makan perut dah lapar pinggang dah lenguh...hubby ajak gi tempat kesukaan dia...tempayaki...aku pun suka jugak org nak belanjakan





Pas makan aku ajak gi jusco...nak shopping, heheheh dapat la beberapa helai baju n seluar untuk org cam aku...huhuhu

dapat surat transfer...

19 Mei 2009

dah lama tak update blog nie....huhu..tgh banyak kerja sebenarnya tuh yang tak sempat...ehmmm pada 9 may lepas aku dapt surat transfer ke unit lain (marketing)...ehm tetiba jer...dah la nak dekat SIRIM AUDIT, division yang lama masih belum siap lagi nak update....nak kena buat handover kerja.. semua org terkejar2..masing2 sibuk ngan kejar, tak tahu nak buat yang mana bos dah bising, hari2 ada kerja baru, aku pulak dengan keadaan yang tak berapa nak mengizinkan, so terpaksa la buat, dah namayer kerja makan gaji...nak buat camnakan...

satu persatu aku settlekan kerja aku, sebelum barang dimasukkan ke dalam kotak almaklum surat pun dapat dengan tergesa2...immediate, aku minta postpone date from 15 mei lapor ke 18 mei....bos baru kata jgn lama sgt, kerja banyak tertungak...huhuh...mak ai kerja telah menanti ku disana....so pada 18 mei aku pun pergi la menghadap bos baru aku, dia tak sempat nak brief aku dengan lebih detail...so sikit jer la...dia nak kejar meeting, maka pada hari tersebut masih sempat buat kerja2 personal aku...aku minta tolong org IT to transfer all email & document yang berkaitan ke PC tempat baru aku..no ext pun aku minta transfer sekali,
semalam semua dah settle...so hari nie aku telah memulakan kerja di unit baru aku marketing as business support, kat unit baru nie persediaan untuk audit masih suam2 kuku...office masih tak teratur...huhu sedih yer...dah la kat tempat lama aku dah settlekan seblm aku bla...nie kat unit baru kena buat semula...huhuhu
so aku inform aku tgh berbadan dua...if nak buat 5s aku hanya boleh arahkan jer...so aku telah menghantar email untuk semua staf di unit marketing nie...berkerjasama untuk mengemas offis nie..tahu jer la bila unit marketing nie...semua product tak tersusan macam mana....haru aku tgk bila masuk if nak compare tmt lama aku...

aku pulak nak kena study kerja2 aku, report pasti akir bulan bos nak....huhu...mak ai penat yer badan nie...nasib tak teruk macam b4 nie...tapi perlan2 ok elna...semua tu boleh diatur...semua staf kat sini best2 bos pun ok...tak mentension kan...walaupun banyak kerja but hepi..tak macam kat unit lama...tension2

aku rasa alhamdullilah sgt bila dpt tukar...atleast aku dpt belajr benda baru..tak sia2 la kelulusan yang aku ada huhuh....degree in markting...jadi aku dapat keluarkan ilmu yang aku tuntut selama 3 thn di UITM...tambah pegalaman sikit...hahahah...hepi2

*nanti saya sambung cerita ok, story last weeked bersama family di Tg. Karang....

Thursday, May 7, 2009

Pantai Medical

Semalam my hubby kena gi ambil ubat ngan doctor dia kat pantai medical centre...sambil tu dia singgah sekali kat klinik untuk double confirm email yang diterima, dia nak pastikan doctor yang ada cos aku requies nak doctor perempuan n muslim...so aku dah dpt jawapan dia dan nanti nak buat appointment ngan doctor.

Dear Mr Mulod,



Thank you on your inquiry and for considering Pantai Hospital Kuala Lumpur as your healthcare provider.



Should you have the decided your wife to deliver in our hospital, we strongly advise that your wife should make an appointment the soonest possible to see any one of our O&G Consultant after obtaining her ante-natal report from her current doctor. The O&G Consultant should be aware of the history of your wife ante-natal progression before delivery in order for the consultant to advise the appropriate method of delivery and also in the event of an early labour, her records would have been safely kept on standby in the hospital and easily assessable before her delivery.



For deliveries, the estimate charges are as below:-



Delivery Type Room Type Estimate Charges (RM)

Normal Single 2500 – 6000

Double / 4-bedded 1500 – 3000

Caesarean Section Single 6000 – 9700

Double / 4-bedded 5500 – 7600





As for the Delivery Package offered by Pantai Hospital Kuala Lumpur, the total price for both mother and baby is at RM2688 (4-bedded) or RM 2788 (2-bedded). This scheme only covers for normal delivery and it includes:



1. Normal spontaneous vertex delivery conducted by the Obstetrician

2. Normal care of the newborn in the nursery by a Paediatrician

3. 3 days, 2 nights stay in 4 bedded room / 2 bedded room plus meals



Terms and conditions



1. Additional charges will be incurred for the following:

. Diagnostic or added blood test

. Additional medications

. Epidural

. Other modes of delivery



2. The following conditions are not covered:

. Forceps/ vacuum delivery

. Accelerated and induced labour

. Multiple birth

. LSCS or any complications

. Baby's admission to NICU (Neonatal Intensive Care Unit)

. Phototherapy



Should any complication arise, the fees will be charged at normal rates and the package price will be invalidated.



Consultants in the panel for this scheme are:



Dr Idris 03-2296 0438

Dr (Mrs) Maheswaran 03-2296 0433

Dr M Narayanan 03-2296 0443

Dr Wong Sum Keong 03-2296 0733/734



Please feel free to email me for further details or any other information that you may require.







Regards,



Liza Mamat

Business Development Unit

03-2296 0502

rasa ok jugak la harga dia....

Perkembangan My baby...

syukur alhamdullillah hari tu gi check-up 3rd time doctor buat scan lagi nak tahu baby ok ker tak...so nie la dia hasil scan aku...dia dah gerak sikit...n dah ada sifat ukuran dia 36.9mm...rasa terharu pulak bila dia gerak ke atas n ke bawah...jantung dia ok...kiranya tak ada problem so doctor bagi vitamin untuk darah n nasihatkan jaga makan....aku minta ubat tahan muntah, cos dah habis takut masih ada lagi muntah2 macam sebelum nie.



Umi & Walid menanti kelahiran mu sayang.....

Hubby aku sibuk cari tempat kat mana nanti nak deliver baby nanti....
Antara dalam senarai:
a)Subang Medical Centre
b)Pantai Medical centre
c)Assunta Hospital
d)Pertiwi Materniti (tempat selalu aku buat check-up baby selain klinik kesihatan)
e)Sunway Medical Centre

ehm tak tahu la kat mana biar la dia yang buat keputusan. Janji aku n baby selamat.

Tahun nie tak ada aktiviti travel ok...semua cancel untuk schedule 2009. Kita plan for next year with baby...insyaallah....

Monday, May 4, 2009

Kenangan bersama shukri...

<

Kenangan bersama ngan adik lelaki aku yang bernama shukri...lepas nie tak tahu bila lagi boleh jumpa ngan shukri..kalau nak jumpa kena la turun ke surabaya....abah aku telah hantar dia belajar kat sana...abah cakap kalau degil anak laki abah tak mau belajar ha hantar je ke sana... nasib dia ikut ..dengar kata...yelah suruh belajar dah 2 kali kena buang....geram2 hantar jer ke sana...belajar ilmu agama....tak tahu habis bila 5 tahun 7 tahun...kalau cepat khatam..cepat la habis....

mula2 nak hantar dua2 anak lelaki abah shukri n zul...tapi mak suruh hantar sorang dulu....nak lepaskan sorang pun mak macam berat sangat...aku pun sedih jugak..nak pisah ngan dia...tapi nak buat camana ..masa depan dia jugak....kalau dia nak lari pun susah sikit la compare ngan kat sini hari tu...asyik balik umah jer..tak tahu masuk kelas bila...tahu2 dpat surat kat umah kena tindakan displin...kat sana ada jugak org akan tgk2 kan jugak...iaitu pakcik sedara aku yg kuat ilmu kebatinan dia...ehm masa dia dtg sini...seram sejuk jugak aku tgk dia...tak pasal2 kepala dia berdarah ngan tiba2...cerita nie 12 tahun lepas....masa aku lepas2 tamat sekolah....dia dtg ke malayasia, masa tu 1st time aku tahu aku masih ada sedara lagi kat sana...2 3 tahun before dia dtg pelik jugak aku dapat surat from indonesia...tiap2 tahun pas tu dia selalu kirim kad raya...macam tak percaya masa mula yang mak cakap sepupu abah.. bila dia dtg baru lah percaya....nak tahu tak kenapa kepala dia berdarah ngan tetiba....rupa2 dia tgh berinteraksi ngan alam ghaib...masa tuh umah kami baru siap dibina...belum buat kenduri kesyukuran lagi....benda alah tu marah pak cik aku...abah suruh pak cik aku tido kat bilik tingkat 3...bilik tu pun tak ada org guna lagi..cos baru jer siap..bersebelahan ngan bilk mak n abah aku...kita org adik beradik malas nak naik atas just tido kat tingkat 2....malas nak naik tangga(alasan tak munasabah)..lagi pun kesian kat arwah nenek kang sorang2 pulak kat ting bawah....tiga malam berturut3 pak cik aku tu kena kacau ngan benda alah tu...mula2 dia tak nak cerita ngan kami...cuma ngan abah ngan arwah nenek...ehm lagi pun aku tak paham bahasa jawa halus dia...yang pahan 100% cuma abah ngan arwah nenek..mak aku cuma paham 50-50% jer...so nak cerita balik kat kita org pun ehm tak payah..tunggu nenek cerita....untuk tak mau menakutkan kami adik beradik dia org pun tak la cerita....pak cik aku pun pujuk la mereka tu jgn kacau keluarga kami...dia bawa jauh2...tak tahu kemana.... abah cerita pada kami lepas abah hantar pak cik balik...benda tu pun dah tak ada...bila umah dah siap 100% abah pun buatla kenduri sikit....abah pesan jgn dibiarkan bilik atas kosong sekali sekala pegi la tido kat atas....macam2 aku tgk perkara pelik pada pak cik aku nie...tapi kita cerita lain kali jer.... masa tu kat umah dia kat sana....seram ah...nanti la....tungguuuuu.....

a href="http://1.bp.blogspot.com/_DFuYRfzrJ9E/Sf_YA7ls8MI/AAAAAAAAAIE/6EfsBAyr1Hs/s1600-h/DSC00574.JPG">








saat2 pemergiaan shukri dalam menuntut ilmu yang penuh didada...insyaallah...bila balik sini boleh dipanggil Kiai Mohd Af'a Shukri...amin....doa ibu akan dimakbulkan...

Thursday, April 30, 2009

My Vantage




aku telah mengorder barang nie from my fried...oleh kerana stok masih belum ada hantaran telah ditunda...lagi pun aku pun tak berapa sihat nak angkat brg2 yang berat...huhuh...so mungkin ada bulan depan...rasa2 corak yang mana ok ek....

Sunday, April 26, 2009

hutang...mummy mimil

1.Letakkan gambar profile anda



2.Terangkan apa maksud gambar itu?

oleh kerana aku suka travel maka dengan itu aku pun letak la gambar aku dlm plane masa travel ke korea dulu...hahahaah....

3.Kenapa pilih atau letak gambar itu?

gambar itu dipilih kerana suka gambar tu, tupasal letak gambar tu dengan harapan, impian dan hobby agar pas nie boleh sampai ke LANDON.


Dengan ini tertunai la sudah hutang gue kepada mummy mimil.....

Tuesday, April 21, 2009

dah masuk kerje....

alhamdullilah kesihatan makin pulih setelah mendapat rawatan tempohari...best sungguh boleh bangun..hheheh...

minggu sudah hampir 2 minggu kedatangan tidak memuaskan...dengan el n mc yang banyak...last2 elna gi hospital n doctor masukan air ke badan ku cos dah lemah sgt tgk muka aku nie...huhuh..1 hari jugak aku kat hospital...doctor masukkan 2 botol air...pastu alhamdullilah ok...keluar hospital hubby belikan air kelapa agar aku makin segar...malam aku dah boleh makan..hubby belikan sup untuk aku...

cuma skrang bila pagi masih ada morning sickness...tapi tak teruk sgt..yang penting dah boleh makan...bila masuk ofis..semua rakan dah nampak perubahan aku yang makin ceria...bos pun suka bila tgk muka aku dtg n bolah makan...kalau tak risau betul...

mudah2an kesihatan makin ok....hehehehe

Monday, April 13, 2009

Ape- ape ajer...

hari nie macam blur jer kepala otak aku...entah la...morning sickness elna mcam biasa bila pagi..hanya tuhan jer yang tahu...macam nie dulu agaknya masa mak elna ngndungkan elna...ehm pengorbanan ibu...minggu lepas elna mc ..semalam elna el...ehm entah lah...kedatangan elna merosot bulan nie...hari nie, aku gagahkan diri untuk sampai ke ofis...dalam lif mak ai harap2 sempat lah sampai ke tingkat 14...elna dah nak termuntah...entahlah betul ker tak kad punchcard elna tu pakai tarik jer bila tgk pangkal nama tu huruf E, aku terus lari masuk ofis...cos dah termuntah...mak ai bawa2 la sabar...kepala elna dah berputar2...pening sgt...sempatla makan vitamin from doc...pastu elna rehatkan diri kat surau...tak sempat tgk email...bila semua ok elna sambung tugas elna around pukul 12....email mak ai penuh....elna try baca one by one.....mana2 yang urgent try to settle....

tak sedar dah time lunch...staff tanya if nak pesan apa2 tak...ehm entahla...mulut nie masih tak terima makanan lagi...walauapa pun kena isi jugak...so elna suruh belikan buah....baru makan sepotong betik..dah nak kuar balik...huhuhu...

ya allah kuatkan lah semangat hambamu ini....

Wednesday, April 1, 2009

hangin satu badan...

semalam ...hubby elna balik...flight dari khucing pukul 4.10...so dia kata suruh ambik kat kl central lebih kurang 6.30pm....dahlah semlm badan nie memang tak sedap...so aku gagah kan jugak ambik hubby kat kl central seperti yang diarahkan...keluar dari ofis kul 6.30pm..elna agak2 mesti lambat kot...call2 tak dapat...ehm dah lah tak inform apa2...pukul 7 tak sampai2...elna apa lagi tgh loya sesgt...dah la macam2 bau n rupa kat sana...pukul 7.05 call baru sampai nak naik ke kl central...mak ai pukul berapa nak sampai...elna naik hangin satu badan...kang ada pulak elna suruh naik teksi...ehm layan jer la...so bagi menghilangkan rasa loya...elna buat2 tido n pejamkan mata bau minyak cap kapak...azan dah berkumandang...hubby tak jugak sampai....sampai2 dia suruh ambil kat ketibaan...ehks tak kuasa aku...dah la menahan hangin aku nie....aku suruh jugak dia dtg kat tmpt aku parking...dia kata pulak kenapa elna nak marah2 nie...org bukan yer marah cuma menahan loya org nie...malas nak cakap byk2...sampai keta...dia tak cakap apa2...ingatkan dia nak bawak balik...ada pulak terus duduk kat sebelah aku...aku apa lagi lagi hangin kuasa 2...tak hingat bawak kete....

sampai umah aku terus rebah kat katil hingga pagi...memang tak larat badan nie...sedar2 dah pukul 5.00am...terus bangun mandi pastu aku sembahyang sunat sementara menanti azan subuh...aku tgk hubby tido kat depan TV.....dia nak tunjuk hangin dia jugak ker kat aku...ingatkan dia nak pujuk elna pagi nie..tapi haram...langsung...so elna ngan lembut hati(harus la kan)...tegur la....

ehmmmm malas nak layan.....perkara semalam...........pendam jer...kang kalu layan haruuuu jadi yer....

Tuesday, March 31, 2009

morning sickness......

...sejak2 nie...alahan elna makin serius...tapi elna gagahkan jugak diri nie...mak cakap jgn manjakan sangat...biasala tu...tapi badan nie hanya tuhan jer yang tahu... lagi2 bila pagi mak ai....lagi pulak hubby tak ada, 2 3 hari nie dia ke Sarawak ada kerja....nak tak nak pagi gi kerja terpaksa aku drive sendiri ke ofis...malas yer, memang tak larat...tapi kena kuatkan semangat....kalau tak datang kerja sapa nak buat kerja elna yang masih ada berbaki semalam...nak suruh staff kang banyak pulak dia tanya...lagi pening...baik elna buat sendiri...walau apa pun elna kena tinggalkan kerja untuk dia..takut apa2 jadi kang...iyer la mungkin pas nie elna akan kerap ambil mc or el memandangkan kesihatan tak mengizinkan...senangla kalau ada apa2kerja urgent yang bos nak...

bila malam senang jer tido...minggu nie elna memang tak pegang kain n jarum....eiks tak larat la....mak cakap perlan2 la...pas nie stop dulu..siapkan yang dah ada...so elna pun tak ambik la tempahan buat masa ini...elna siapkan jer la mana yang dah ada...tudung ala ct yang kakak elna nak tu terbengkalai sekejap...kakak cakap tak per la siapkan dulu mana dan....kalau boleh yang pink n purple dulu...



huhuhu...be cepat la balik....

Monday, March 30, 2009

Shopping...time


Last weekend elna n hubby pegi ronda2 kat shopping mall, mula2 just nak beli perfume hubby jer, yang dah habis...cos next week hubby nak gi outstation..so nak cari la benda yang dia tak boleh nak tinggal nie, memang wajib...hubby elna nie kalu boleh sebulan seklai dia beli perfume ...tak tahu la camana dia pakai cepat jer habis...ehm mandi perfume agak yer...

tgk punya tgk...servey punya servey...kita org pun beli ah perfume DKNY nie...memang dari umah hubby nak try perfume DKNY yang baru nie....masih dalam promotion so apa lagi elna pun tumpang la sekaki..alang2 hubbgy nak tinggalkan elna next week 3 hari kan...so ini la upah yer...hahahaha

oleh kerana ada promotion so macam2 la dapat...DKNY women dengan harga RM200 dapat yang warna merah n green ok....twin lagi....pastu dapat la bemda2 yang kecek2 tu...oleh kerana hubby kuat pakai perfume elna suruh dia ambik yang besar terus...senang cukup untuk sebulan, kalau yg kecek kang kena beli 2 kali sebulan ...harga pun tak jauh ...alang2....so terbang jugak la RM455..hahahah



tgh dok jejln hubby ajak singgah beli sandle, dia kata tak sesuai dah pakai apa yang ada skarang nie...untuk ibu mengandung...so apa lagi ..aku pun ambik sekali 2 la...tgh murah, tak sampai RM150 ok....hahahah

Sunday, March 29, 2009

Design Bunga Lalang

hoye....siap sudah baju mak mariana nie....aku gagahkan jugak badan yang tak berapa nak sihat nie menyiapkan baju nie....akhirnya sebelum mariana balik cuti sempat jugak dia ambil dari aku...aku tak sempat nak pas kat hubby suruh bagi kat dia...suruh jer mariana ambik kat ofis aku......ehm alah aku dah mula teruk...baju tempahan yang sebelum nie masih ada yang queue macamana nak buat tu yer...tak per la perlan2....







maaf gambar tak berapa cantik cos pakai phone camera yang dah kong bateri

I'm Pregnant...



Syukur alhamdullillah akhirNya, aku disahkan hamil...inilah saat2 yang dinanti-nantikan...tak terkata rasanya, aku harap ianya selamat hingga dilahirkan pada 29 november 2009 ...insyaallah...

penantian hampir 3 tahun akhirnya berita yang dinanti2kan sampai jua....kebetulan juga aku n hubby baru dapat perubahan salary...mungkin ini rezeki baby...amin....

aku buat sikit makan2 untuk kawan2 sepejabat tanda kesyukuran aku.....upah org masak jer...pastu makan reramai kat ofis.....kawan2 ofis suruh aku jaga bebaik kandunganku ini almaklumlah 1st baby...takutla...lagipun lambatkan aku nak dapat...macam2 cara..pergi sana pergi sini....alhamdullilah akhirnya...last aku pergi kat serdang...jumpa ngan somebody yang bijak pandai...itupun kenalan yang bagi info...try jer la....

apa2 pun doakan kesejahteraan & keselamatan saya yer....

Wednesday, March 25, 2009

kepala penin...

semalam ingat lepas kerja nak gi mid valley...tapi badan macam tak larat jer...hubbyku pun ngan kecewa balik terus..cos kesian tgk muka aku yang sememeh kepenatan & keletihan...nak kata banyak kerja kat ofis tak ada la pulak...under control semua...

on the way balik...hubby ajak gi pasar malam, ingat nak cari barang makanan sikit...aku pun ikut jer la...alah terlepas tgk SPa'Q la hari nie...huhuhu..dahla nak episod terakhir...

sampai umah azan dah berkumandang...kenapa letih sangat nie...lepas solat aku baring jap kat katil...entah cammana boleh tertidor pulak, sedar2 jam tunjuk kul 11.30mlm...eiks tempahan baju banyak yang queue nie...hubby tgh khusyuk tgk TV..tanya apa yang menarik...ehm baru announce KJ menang for Ketua Pemuda UMNO...la yer ker...kenapa dia pulak...macam tak best jer...pastu aku buat kerja part time aku sampai nak subuh....

hari nie (26 march) macam tak best jer datang ofis.... macam tak larat...iks kenapa nie...aku tgk date memang dah lewat sgt aku tak datang period...pragnat ke?ehm entah la...tapi ofismate tegur kenapa badan hang naik nie...macam letih jer...pregnant ek?
aku tanya dia balik...selalunya tanda2 org pregnant nie apa eh yang u boleh kata cam tu kat i?...

dia pun tanya aku balik ada sakit2 tak kat atas TUT, pening2, letih
aku pun jawap, pening tak ada tapi letih ah..pastu TUT aku sakit ..
ofismate aku pun kata iye la tu...dah check
aku cakap belum...nanti la...
hahahah tungguuuuuuuuuuu iyerrrrrrrrrrrrr

Tuesday, March 24, 2009

Debaran....

Helo....iks yer ker nie...kenapa yer? kenapa lambat...betul ker? entah la...harap2...tapi apa2 tungguuuuuuu masuk 2 minggu yer klau nak test...hahahah...

Hari nie ada good news dari HR...hahah..rezeki....rezeki anak kot.hehehe(kalau betul best yer boleh masuk mama club)...tapi hubby aku naik banyak tu...ehm tgk tahun berkhidmat la...ok la tu...boleh ah suruh dia belanja ...hahahaha...bonus insyaalah bulan 4 atau paling lewat bulan 5....ok la tu..walau bagaimana pun Band aku sama dengan hubby aku...suka yer aku....tapi dia lagi up dari aku la..apa2 aku patut bersyukur..aminnnnnn....

Pasni boleh gi midvally @ the garden....kita shopping sampai lebam...aku nak buy 1seluar levi's memandangkan saiz makin bertambah...seluar yang sedia ada, ada sedikit ketat...harus beli yang baru nie... aku nak pow hubby aku la...harus....hahahaha

Monday, March 23, 2009

Membebel di pagi hari......

Malas yer nak gi kerja hari nie...nak tak nak kena gak pegi...malam tadi aku tido lewat, kyusuk jahit manik...tgk2 jam dah menunjukan jam 2.30pg...patut kepala nie dah berat...hubby aku cam biasa tgk bola @ bola tgk dia...hahahah....

macam biasa 6.30am dengan malas yer aku bangun dari tido...kejut kan hubby dulu kalu tak kang lewat pulak dia...sementara nak gosok baju gi solat dulu...lepas gosok baju aku masuk mandi...mak ai...hubby aku kat atas katil lagi...nie nak marah nie...dah pukul 7.00 dah nie bila nak mandi...dah berita pagi dah nie..tapi pelik jam aku slah ker kos pagi nie tak ada pulak berita yer...oh rupa2 nya ada masalah teknikal....7.30@7.45am macam biasa mesti dah kuar rumah...pagi nie macam nak hujan jer...mendung lain macam jer....umah aku tak jauh dari ofis ...kejap jer...mak ai sampai tol hujan turun ngan lebatnya...kesian yer aku tgk org yang naik motor....hujan turun ngan lebatnya pagi nie...aku patut bersyuker dengan apa yang aku ada...walaupun bukan BMW @ sekeluarga dengan nye

lepas tol...mak ai jem lah pulak...mesti lambat sampai ofis nie....hubby aku cool jer bawa kete aku tgk...dia cilok sana cilok sini...macam biasa aku dengar bebelan fara fauzana n fbi...tapi pagi nie fara jer yang ada.... lambat x lambat aku sampai ofis jam 8.07am (waktu pada kad aku)...suka aku...tak pernah lagi tau bertukar kala...kad aku sentiasa warna putih...belum tukar hijau atau merah ok..hahaha....

macam biasa bila hujan ramai staff sampai lewat ke ofis....mak ai bawah ofis aku air dah naik...tak tahu la kat KL...dah banjir kot...entah la...biasa la Kl nie bila hujan lebat selebatnya n sejap cam nie mesti banjir kilat akan berlaku...tak sah...nasib tempat kerja aku di pinggir KL...tapi terasa la jugak kekadang tuh impak jem yer...nasib umah aku dekat...

Kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada....

Sunday, March 22, 2009

Hubby ku dimasukan ke HOSPITAL




Kesian yer...my hubby kena tahan kat Hospital Pantai last week ..3 hari 3 malam kat sana...ehm aku terpaksa ambil el 3 hari berturut2...terpaksa pecahkan rekod tak nak ambil el n mc.....kerana kasih aku ambil jua...nanti jadi bahan cerita pulak...

alah buat baik ker buat jahat ker sama jer...susah nak puaskan semua pihak...lantakla...janji aku n hubby aku bahagia..kekadang tergigit jugak lidah nie pasal org lain...entahlah lama2 makin tak respect pulak aku pada org yang sepatutnya aku kena respect...kalau ikutkan hati n perasaan aku nie dah lama meletup...takpe2 kita tunggu untuk dua tiga kali, lepas nie siap ah..langit tinggi rendah...weh bawa mengucap wahai elna wate binti eskat...ingat tuhan...ini semua dugaan...hahahaha

nak dijadikan cerita waktu keluar hospital ambik kau...sapa lagi kalu wife yang perlu tolong...yer tak...walaupun aku nie buruk dimata dia org...lantak la...yang pasti hubby aku tahu cerita dia.....terbang gak la duit aku nak bayar bill hubby aku tu...nasib ak ada simpanan kalu takkkk.....haruuuuuu....ingatkan duit jual saham nak gi travel...tapi nak buat camana bukan rezeki nak gi travel tahun nie...in my plan nak gi bandung @ krabi...tapi tak per la...rezeki ada jua nanti..insyaallah...


*kita sambung di blog akan datang yer

Friday, March 20, 2009

baju kak Zarina...Manager TM

baru dapat siapkan baju Pn.Zarina (TM)...memandangkan waktu amat terhad bagi aku...
disign yang simple untuk manager kak as nie...puan punya baju pun nak yang simple jer..so ini la dia hasil yer...







lepas siapkan nie masih ada beberapa pasang yang masih queue..on this time masih mencari idea untuk baju mak mariana yang berasa nun jauh dis sebrang laut china selatan...next week 28hb dia akan balik serawak so kena siapkan before that...nasib baik just nak dijahitkan manik jer...sempatla...terpaksalah tangguhkan dulu tempahan baju yang sedia ada......masa mencemburui aku....huhuhuhu

tak per nie semua minat punya pasal hahahah...nasib baik tak ada anak kecil...cuma perlu jaga baby besar jer....dah kasi makan senyap la....hahahahaha...