Monday, October 5, 2009

Hangin+bengang+marah gila...

huhuhu..tak tahu apa tajuk da....
hari nie masuk kerja macam biasa, memandangkan semlam MC so hari nie ada sibuk sikit...
bila semua keja settle (at the moment) terlintas difikiran nak tahu status claim PMcare sy....
punya la lama ...last2 jawapan mengecewakan sy....huhuuuhhuh..tak tahu sapa yg salah PMcare? HR? Suamiku? nasib aku call n tanya macam2 soalan...(kena ambik tahu )... tapi memang bengang dan hangin jer....huhhhuhu..dah lama jugak saya berkhidmat ngan TSSSB more than 4 years..but tak kan tak tahu status sy...sy rasa sijil nikah dah sy serahkan pada HR...lagi pun sy kahwin ngan staff TSSSb jugak...huhuu...
Selama nie sy pakai Card PMcare memang dibwah lindungan GP&SP_1.2KALF_D_M (D for Dental & M for Mertinity) so dari mula sy terima card tersebut hingga hari ini tiada perubahan langsung....sy claim macam biasa...cuma pada tahun nie sy nak gunakanlah for mertinity tu..tetapi tahu tak jawapan dia...huhuhuhu ...bengang sungguh...malas nak panjangkan cerita..tak tahu siapa yg silap....apa yang penting sy nak hak sy....
* kepada rakan2 seperjuangan sy, yang berkhidmat stu bumbung dengan sy...baik anda check dengan PMcare & HR kita...ambik hak2 anda...

harap everything settle b4 sy deliver nanti...insyaallah...amin

2 comments:

mohdhaizi said...

elna...tq 4ur call...dah called pmcare...alhamdulillah, dalam 4B.... hope ur prob settled b4 deliver nanti..cian ieman.. huhuuh..

elna said...

haizi...nasib u tanya..not me alone, rupa2 nya farina n aizam pun sama...aizam lg kesian nasib i suruh dia tanya...smlm dia ngadu sakit, pastu suruh dia masuk hospital...b4 tu i teringat kes i...check punya check sama macam i...i tak tahu mana silap....PMcare or HR?