Thursday, May 28, 2009

minggu yang memenatkan....

hai semua....dah lama tak update blog nie...almaklum time very limited masa nie...ehm byk benda nak kena buat...ehm entahla...kadang2 tension..kekadang enjoy ehm...kenapa nie nak mengeluh jer..atau mungkin aku cepat penat memandangkan keadaan aku skrang nie...

byk cerita aku nak share...but ehm malas la pulak..macam tak best jer kepala otak aku ketika nie...huhuhuh...nantila kita sambung...

TUNGGGGGUUUUUUUUUU..............

Tuesday, May 19, 2009

JejLn di Mid Valley...

Alhamdullillah....semalam warga TSSSB tgh kaya..almaklum bonus dah dapat, ehm semlam 2 kali aku masuk Mid Valley makan...tghari aku gi mkn ngan farina, kak wee n kak intan kat sushi king..dalam kul 3.30 gitu...husband aku call nak ajak gi jejln kat midvalley..nak cari seluar, baju n kasut sukan...almaklum nak masuk gym...heheh..entah apa meroyan dia...layannnn jer la,

masa hubby aku tgh cari brg dia...aku tgk kasut kids..mak ai cantik yer...nak beli la...tgh ada diskaun...dr jauh hubby terpandang aku pegang2 banda tu...dia dah sound aku jgn beli dulu...nanti....huhuu...sedih yer..dia kata kasut yang dah ada kat umah tu sapa pulak nak pakai...berapa byk nak kasi baby pakai....huhuuu tak jadi beli la aku...tgk jer...so dah penat round aku duduk jer pinggang dah lenguh...hubby aku tak jumpa2 lagi brg yang dia nak beli...msuk sana masuk sini..tak beli jugak...huhuu sedih betull...aku nie dah la penat bontot jer...last2 tak beli..dia nak cari kat sunway pulak...hem entahlah nak cari yang camana aku pun tak tahu..aku ajak gi makan perut dah lapar pinggang dah lenguh...hubby ajak gi tempat kesukaan dia...tempayaki...aku pun suka jugak org nak belanjakan





Pas makan aku ajak gi jusco...nak shopping, heheheh dapat la beberapa helai baju n seluar untuk org cam aku...huhuhu

dapat surat transfer...

19 Mei 2009

dah lama tak update blog nie....huhu..tgh banyak kerja sebenarnya tuh yang tak sempat...ehmmm pada 9 may lepas aku dapt surat transfer ke unit lain (marketing)...ehm tetiba jer...dah la nak dekat SIRIM AUDIT, division yang lama masih belum siap lagi nak update....nak kena buat handover kerja.. semua org terkejar2..masing2 sibuk ngan kejar, tak tahu nak buat yang mana bos dah bising, hari2 ada kerja baru, aku pulak dengan keadaan yang tak berapa nak mengizinkan, so terpaksa la buat, dah namayer kerja makan gaji...nak buat camnakan...

satu persatu aku settlekan kerja aku, sebelum barang dimasukkan ke dalam kotak almaklum surat pun dapat dengan tergesa2...immediate, aku minta postpone date from 15 mei lapor ke 18 mei....bos baru kata jgn lama sgt, kerja banyak tertungak...huhuh...mak ai kerja telah menanti ku disana....so pada 18 mei aku pun pergi la menghadap bos baru aku, dia tak sempat nak brief aku dengan lebih detail...so sikit jer la...dia nak kejar meeting, maka pada hari tersebut masih sempat buat kerja2 personal aku...aku minta tolong org IT to transfer all email & document yang berkaitan ke PC tempat baru aku..no ext pun aku minta transfer sekali,
semalam semua dah settle...so hari nie aku telah memulakan kerja di unit baru aku marketing as business support, kat unit baru nie persediaan untuk audit masih suam2 kuku...office masih tak teratur...huhu sedih yer...dah la kat tempat lama aku dah settlekan seblm aku bla...nie kat unit baru kena buat semula...huhuhu
so aku inform aku tgh berbadan dua...if nak buat 5s aku hanya boleh arahkan jer...so aku telah menghantar email untuk semua staf di unit marketing nie...berkerjasama untuk mengemas offis nie..tahu jer la bila unit marketing nie...semua product tak tersusan macam mana....haru aku tgk bila masuk if nak compare tmt lama aku...

aku pulak nak kena study kerja2 aku, report pasti akir bulan bos nak....huhu...mak ai penat yer badan nie...nasib tak teruk macam b4 nie...tapi perlan2 ok elna...semua tu boleh diatur...semua staf kat sini best2 bos pun ok...tak mentension kan...walaupun banyak kerja but hepi..tak macam kat unit lama...tension2

aku rasa alhamdullilah sgt bila dpt tukar...atleast aku dpt belajr benda baru..tak sia2 la kelulusan yang aku ada huhuh....degree in markting...jadi aku dapat keluarkan ilmu yang aku tuntut selama 3 thn di UITM...tambah pegalaman sikit...hahahah...hepi2

*nanti saya sambung cerita ok, story last weeked bersama family di Tg. Karang....

Thursday, May 7, 2009

Pantai Medical

Semalam my hubby kena gi ambil ubat ngan doctor dia kat pantai medical centre...sambil tu dia singgah sekali kat klinik untuk double confirm email yang diterima, dia nak pastikan doctor yang ada cos aku requies nak doctor perempuan n muslim...so aku dah dpt jawapan dia dan nanti nak buat appointment ngan doctor.

Dear Mr Mulod,



Thank you on your inquiry and for considering Pantai Hospital Kuala Lumpur as your healthcare provider.



Should you have the decided your wife to deliver in our hospital, we strongly advise that your wife should make an appointment the soonest possible to see any one of our O&G Consultant after obtaining her ante-natal report from her current doctor. The O&G Consultant should be aware of the history of your wife ante-natal progression before delivery in order for the consultant to advise the appropriate method of delivery and also in the event of an early labour, her records would have been safely kept on standby in the hospital and easily assessable before her delivery.



For deliveries, the estimate charges are as below:-



Delivery Type Room Type Estimate Charges (RM)

Normal Single 2500 – 6000

Double / 4-bedded 1500 – 3000

Caesarean Section Single 6000 – 9700

Double / 4-bedded 5500 – 7600





As for the Delivery Package offered by Pantai Hospital Kuala Lumpur, the total price for both mother and baby is at RM2688 (4-bedded) or RM 2788 (2-bedded). This scheme only covers for normal delivery and it includes:



1. Normal spontaneous vertex delivery conducted by the Obstetrician

2. Normal care of the newborn in the nursery by a Paediatrician

3. 3 days, 2 nights stay in 4 bedded room / 2 bedded room plus meals



Terms and conditions



1. Additional charges will be incurred for the following:

. Diagnostic or added blood test

. Additional medications

. Epidural

. Other modes of delivery



2. The following conditions are not covered:

. Forceps/ vacuum delivery

. Accelerated and induced labour

. Multiple birth

. LSCS or any complications

. Baby's admission to NICU (Neonatal Intensive Care Unit)

. Phototherapy



Should any complication arise, the fees will be charged at normal rates and the package price will be invalidated.



Consultants in the panel for this scheme are:



Dr Idris 03-2296 0438

Dr (Mrs) Maheswaran 03-2296 0433

Dr M Narayanan 03-2296 0443

Dr Wong Sum Keong 03-2296 0733/734



Please feel free to email me for further details or any other information that you may require.







Regards,



Liza Mamat

Business Development Unit

03-2296 0502

rasa ok jugak la harga dia....

Perkembangan My baby...

syukur alhamdullillah hari tu gi check-up 3rd time doctor buat scan lagi nak tahu baby ok ker tak...so nie la dia hasil scan aku...dia dah gerak sikit...n dah ada sifat ukuran dia 36.9mm...rasa terharu pulak bila dia gerak ke atas n ke bawah...jantung dia ok...kiranya tak ada problem so doctor bagi vitamin untuk darah n nasihatkan jaga makan....aku minta ubat tahan muntah, cos dah habis takut masih ada lagi muntah2 macam sebelum nie.



Umi & Walid menanti kelahiran mu sayang.....

Hubby aku sibuk cari tempat kat mana nanti nak deliver baby nanti....
Antara dalam senarai:
a)Subang Medical Centre
b)Pantai Medical centre
c)Assunta Hospital
d)Pertiwi Materniti (tempat selalu aku buat check-up baby selain klinik kesihatan)
e)Sunway Medical Centre

ehm tak tahu la kat mana biar la dia yang buat keputusan. Janji aku n baby selamat.

Tahun nie tak ada aktiviti travel ok...semua cancel untuk schedule 2009. Kita plan for next year with baby...insyaallah....

Monday, May 4, 2009

Kenangan bersama shukri...

<

Kenangan bersama ngan adik lelaki aku yang bernama shukri...lepas nie tak tahu bila lagi boleh jumpa ngan shukri..kalau nak jumpa kena la turun ke surabaya....abah aku telah hantar dia belajar kat sana...abah cakap kalau degil anak laki abah tak mau belajar ha hantar je ke sana... nasib dia ikut ..dengar kata...yelah suruh belajar dah 2 kali kena buang....geram2 hantar jer ke sana...belajar ilmu agama....tak tahu habis bila 5 tahun 7 tahun...kalau cepat khatam..cepat la habis....

mula2 nak hantar dua2 anak lelaki abah shukri n zul...tapi mak suruh hantar sorang dulu....nak lepaskan sorang pun mak macam berat sangat...aku pun sedih jugak..nak pisah ngan dia...tapi nak buat camana ..masa depan dia jugak....kalau dia nak lari pun susah sikit la compare ngan kat sini hari tu...asyik balik umah jer..tak tahu masuk kelas bila...tahu2 dpat surat kat umah kena tindakan displin...kat sana ada jugak org akan tgk2 kan jugak...iaitu pakcik sedara aku yg kuat ilmu kebatinan dia...ehm masa dia dtg sini...seram sejuk jugak aku tgk dia...tak pasal2 kepala dia berdarah ngan tiba2...cerita nie 12 tahun lepas....masa aku lepas2 tamat sekolah....dia dtg ke malayasia, masa tu 1st time aku tahu aku masih ada sedara lagi kat sana...2 3 tahun before dia dtg pelik jugak aku dapat surat from indonesia...tiap2 tahun pas tu dia selalu kirim kad raya...macam tak percaya masa mula yang mak cakap sepupu abah.. bila dia dtg baru lah percaya....nak tahu tak kenapa kepala dia berdarah ngan tetiba....rupa2 dia tgh berinteraksi ngan alam ghaib...masa tuh umah kami baru siap dibina...belum buat kenduri kesyukuran lagi....benda alah tu marah pak cik aku...abah suruh pak cik aku tido kat bilik tingkat 3...bilik tu pun tak ada org guna lagi..cos baru jer siap..bersebelahan ngan bilk mak n abah aku...kita org adik beradik malas nak naik atas just tido kat tingkat 2....malas nak naik tangga(alasan tak munasabah)..lagi pun kesian kat arwah nenek kang sorang2 pulak kat ting bawah....tiga malam berturut3 pak cik aku tu kena kacau ngan benda alah tu...mula2 dia tak nak cerita ngan kami...cuma ngan abah ngan arwah nenek...ehm lagi pun aku tak paham bahasa jawa halus dia...yang pahan 100% cuma abah ngan arwah nenek..mak aku cuma paham 50-50% jer...so nak cerita balik kat kita org pun ehm tak payah..tunggu nenek cerita....untuk tak mau menakutkan kami adik beradik dia org pun tak la cerita....pak cik aku pun pujuk la mereka tu jgn kacau keluarga kami...dia bawa jauh2...tak tahu kemana.... abah cerita pada kami lepas abah hantar pak cik balik...benda tu pun dah tak ada...bila umah dah siap 100% abah pun buatla kenduri sikit....abah pesan jgn dibiarkan bilik atas kosong sekali sekala pegi la tido kat atas....macam2 aku tgk perkara pelik pada pak cik aku nie...tapi kita cerita lain kali jer.... masa tu kat umah dia kat sana....seram ah...nanti la....tungguuuuu.....

a href="http://1.bp.blogspot.com/_DFuYRfzrJ9E/Sf_YA7ls8MI/AAAAAAAAAIE/6EfsBAyr1Hs/s1600-h/DSC00574.JPG">








saat2 pemergiaan shukri dalam menuntut ilmu yang penuh didada...insyaallah...bila balik sini boleh dipanggil Kiai Mohd Af'a Shukri...amin....doa ibu akan dimakbulkan...