Sunday, February 20, 2011

xtvt Umi wardina di hujung minggu......

Berurut....sedapkan kalau badan nie kena urut....tapi kali nie..bukan umi wardina yg pegi urut, tetapi saya hantar anak sy pegi berurut...hehe..pelikkan  kecik2 dah hantar gi urut...he3 sebenarnya., nenek n aunt2 wardina duk bisng n tegur wardina nie duk jln kengkang....but for me maybe cos dia pakai pampers tukan....ehmmm mak long n maman zul kata kalau dibiarkan karang sampai besar dia jln kengkang....huhuhu muka dok lawa2 tapi jln kengkang.....ikssss..

Jadi, kesan dari kata2 tersebut...sy n en suami pun pegi la hantar dia urut....nak hantar bidan kat kg...tapi tak kesempatan...maka yer sy hantar la kat jiran saya nie hah...dia pun tukang urut jugak...tapi sy tak penah la menggunakan khidmat dia....hari tu nampak dia duk urut anak pengasuh wardina yg dalam pantang tu....

Masa Wardina kena urut tu baik jer dia...tak bising...cuma sekali sekali..time geli tu...duk macam nak lari jer.heheh...pastu perangai wardina nie bila jumpa org tua...amat tua la...dia nie takut...sy tak tahu la kenapa...umah makcik nie ada sorang makcik , dah tua dah umur dlam 93 thun gitu...kira nya mak mertua dia...takut bebenor wardina...bila makcik nie tgh urut..tetiba oyang tu datag dia terus meloncat ke umi dia...adusss penyakit apa wardina nie.....2 hari berturut2 hantar dia.,...makcik tu cakap tak de apa2...ok...cuma kena rajin le urut pas mandikan dia time pagi tu...sy rasa every morning n every time pas mandi ..mesti urut manja2 gitu pada tubuh dia.....bagi kemesraan gitu....hehehehe....

XTVT siang pulak tak der apa yg kami buat....hari sabtu tu kami pegi Ikea...pekena  meatball...lama sudah tak makan...dari hari tu lagi...pastu bila tgk blog Shinaz...lagila membara hati nie nak gi makan jugak....dan kebetulan...my fren Mai...nak jumpa...cos lama tak jumpa dia...lagi pun sy duk simpan baju anak dia AFIF...masa cuti di Bandung tahun sudah...lama kan...harap2 muat la lagi baju tu....fridgemagnat lupa pulak nak bagi...adusss nanti2 la...bila jumpa dia lagi....Mai nie..kawan masa sek men dulu...kami sama2 satu class...pastu kami sambung belajar dia masuk UITM saya Politeknik....nak dijadikan cerita...masa sambung degree kami ambik cos sama pulak tu...Marketing kat UITM...tapi dia UITM Melaka, saya Shah Alam...pastu nak dijadikan cerita...kawan dia masa degree tu kawan sya jugak masa diploma kat Politeknik ...dan kawan serumah dia jugak kawan kepada kawan  serumah saya , dia orang sama2 study kat Uitm Jengka...mak aiiii kawan mu kawan ku jua....heheheh.....tapi dia sambung sampai master...saya dokla...cukupla takat degree...tapi tak tahu la lepas2 nie...hehehehe....

Lepas pegi Ikea, en suami nak jumpa sepupu dia kat Taman Bukit Antarabangsa....saya ikutkan sajer...tak lama pun , sekejap jer....pastu kami terus balik...tgh2 bulan niekan....kemarau la poket ...kalau gi KLCC ker, gi MidVally ke...tentu $$$ akan kuar jugak kan...paling sikit RM50 sudah tentu....tupun masa kat Ikea jalan ke Ikano terlepas jugak sehelai 2 helai baju wardina....he3

Hari ahad, duk umah sajer....time tuk bersama Wardina...masa tuk Wardina mengenal huruf....kalau sebelum nie...Wardina duk ikut saya cakap...kali nie saya nak dia kenal huruf  pulak....tak banyak...cukup la takat A, B, C, D, E, F dan G...karang banyak2 pening pulak budak tu....takat hari nie...dia cuma kenal sampai D sajer....hehehe....tak pe pelan2 kayuh..........Misi saya kalau boleh sebelum umur dia 2 tahun dia dah kenal huruf..n sebelum 3 tahun dia dah pandai baca...Boleh Ke?....boleh boleh...wardina budak pandai kan....harap misi n visi saya tercapai....caiyok caiyok Umi Wardina....

Ok la takad sini dulu.....


gaya wardina...masa belajar...adusssss tak sopan langsung.....


Gambar bawah nie...kenangan masa holiday di Langkawi akhir tahun lepas.....

2 comments:

MK~ROSE said...

Camana wardina tak jln kengkang.. duduk pun terkangkang.. huhu..

elna said...

Mk-rose: macam walid dia daaaa....hehehe