Wednesday, November 23, 2011

Manik manik dan manik lagi......


Alhamdullilah, permintaan utk menempah jahit beads tak putus2 diterima, sehinggakan saya terpaksa dptkan bantuan sekaligus memberi pintu rezeki pda adik saya.....nasib dia jugak minat dalam bab2 menjahit nie.....mana yg tak dapat saya nak buat nasib dia boleh tolong....dia lagi teliti dari saya, cara dia jahit...cuma dia tak berapa nak creatif...means nak mainkan warna dan corak...tapi  x per slow2...benda nie semua perlukan kesabaran...hehehe.....all corak dia akan refer pada saya...saya yg akan menentukan yer....hahaha kata dia kerja dengan saya...boleh la....

Ada juga yg hantar melalui pos....alhamdullilah itu semua rezeki, yer tak....tapi banyak ilmu yg perlu saya cari dalam dunia beads nie....

ooo minggu nie  adalah minggu yg sangat bz dan banyak dugaan dan kegembiraan...alhamdullilah semua dapat diatasinya....thank you allah....this weekend nak buat makan2 dan majlis kesyukuran utk si anak dara saya....kali nie buat kat rumah my parent di Tg. Karang.......ada beberapa item yg perlu dicari dalam memeriahkan majlis tersebut utk kanak2 riang......all menu dah ok, mana yg kena order dah pun order....mana yg kena masak, mari kita masak beramai2 hahaha....thema dah pun ada....haha gila poyos nak ada thema2 bagai....:):)

ehmmm minggu nie jugak, si suami kena balik Seremban...huhuhu macamana yer....padahal plan dah cakap awal2 dgn all yg terlibat...ye la means for this weekend pls lepaskan kami pulang ke Tg Karang...oh pls pls pls....pls understand...anak kami baru nak membesar dan perlukan perhatian jugak compare dengan anak2 u all dah besar panjang pun...huhuhu

oh malas nak fikir masalah2 yg boleh menyakitkan hati....kita layan jer la, mana yg tak boleh kita tepis jer ke tepi....wah hati org jer kita nak jaga...hati sendiri....sendiri mau ingat....kalau bincang dapat kata sepakat tak per...nie ada jer suara2 nak berbalah dan tak puas hati....pi la booo layan...yg penting saya kena jaga hati saya dan keluarga saya sendiri....buat apa kalau nak jaga hati pada org yg tak pnadai nak jaga hati kita....sendiri yg sakit nanti....hidup perlu happy yer tak....yg penting saya tak usik satu sen duit korang.....eh melalut pulak saya....hehehe

4 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Manik-manik kak elna memang cantik! nak hantar lagii!

Lady Diana said...

hai elna.. cantik u jahit beads! sy pn minat jahit beads, siap bli buku jahitan manik lg nk blajar tp akhirnya separuh jln je sbb xckup kesabaran.. hehe.. blh ilang sabr jugak buat bnda ni.

elna said...

Shinaz: thank you....boleh boleh...bila nak hantar lagi...heheh;):)

elna said...

Lady Diana: hai diana...thanks....memang kena sabar buat nie....:):):)