Sunday, November 21, 2010

weekend kami.....

Hari minggu dtg lagi....yehaaaa....

Semalm gi IKEA..mak aiiii ramai gila, pening kepala sy..ramai sgt umat....dah kata sale n kat itu tempat awam takkan ko sorang jer boleh g situ..hahahah...tak der plan nak kesana pun mulanya..but on the way balik dari rumah my friend kat selayang walid wardina tanya kita nak gi mana nie....ingat nak gi zoo alang2 dah kat area sana..tapi macam nak hujan so cari plan lain la...2nd umi suggest gi KLCC..leh gi aquria..walid kata ..alah nak kena masuk kl pulak...(malas la tuu) sy dah malas dah...semua tak mou...tadi tanya kita nak gi mana...bila kita cadangkan macam2 pulak alasan dia...so last2 dia pun ajak gi damansara, ehm we deside gi IKEA la...  semlmnya baru jer pegi the curve...nie pegi lagi area situ...so layan kan jerlah....tak der pun nak beli apa just window shopping jer...dari kata tak beli apa2 terbeli jugak 2 3 barang....nasib walid yg bayar hahahahaha...dari dulu lagi cam suka jer ngan kerusi yg kecik tu , tapi masa tu pikir tuk sapa pulakkan (ini ayat dari walid wardina, ikutkan umi boleh jer kalu umi yg duduk)....kali nie bila umi beli, umi ada alasan tuk wardina...ahahahah ok tak...ambik warna pink, walid wardina kata..asyik warna pink jer.. so umi.ambik la yg hijau , senyap.....
lepas pegi IKEA kami cuci mata gi IKANO pulak...harus la kan...padini ada buat sale...gila murah...ehmmmm tak beli pun....masuk brand outlet....terbeli pulak baju wardina...wardina lagiii....semalam pun tuk wardina...bulan nie dah berapa pasang entah  baju ko nak.....dah stoppppp...

SUNDAY,
NAK tahu hari nie wardina dah ada kemajuan...ehhehe dia dh pandai melangkah 2 3 tapak tanpa bantuan sesiapa....mungkin penangan kasut baru dia kot yg umi belikan hari jumaat kelmarin....
Nak dijadikan cerita, lepas saya mandikan wardina...sy kemas2 la rumah mana yang patut dan biarkan wardina main sorang2 sambil saya perhatikan dari jauh....dalam pada tu bila saya tgk wardina bangun dari duduk dia berdiri dlm 2 minit gitu pastu dia jln 2 3 langkah...adus gembiranya hati sy...dia buat dengan sendirinya...bila dia dengar sy jerit happy terus terduduk dia...ohhh ko nak secret dari umi yer...umi dah nampak...heheh...saya suruh cuba lagi sekali...dia try lagi ..kali nie setapak jer....heheh suka yer saya wardina dah mula pandai berjalan....

Layan jer la gambar2 wardina ngan kasut baru dia

....tengok tu dia cuba nak pakai sendiri..........

 ......umi cam mana nak pakai nie......


 .....cuba sedaya upaya.....

 ....ikhsss cammana nie.....


.....yeyyyy dah pakai sudahhhh, dengan bantuan umi..hehehehe...

mesti pelik kan kasut tu saiz dia besar dari kaki wardina, memang sajer beli besar..so leh pakai lama sikit...hehehe




2 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Eee.suka yer dapat kasutttt!

elna said...

memang best bangetttttt...hehehe