Thursday, December 1, 2011

Wardina 2 tahun 2 hari.....




Besar dah anak dara saya sorang nie, alhamdulillah.....
Wardina sekarang nie dah pandai macam2...tak terfikir dek akal saya........
Bijak berkata2.....
Kuat makan...so saya tak risau bab makan dia....kau hulur jer makanan apa pada dia, sure dia ambik dan makan....
Sgt peramah, jumpa sesiapa sajer mesti nak tegur....kalau dalam lif...sure dia akan tegur, tak kira yg tua, muda, kecik dan besar, tak kira bangsa jugak, cina , melayu dan india...." hai baby'...'hai uncle'...'hai auntie'....'hai kakak'...'hai adik'...'hai kawan'.....itulah dia wardina, sgt peramah orgnya....jiran sebelah saya nie bangsa india...kalau lalu depan rumah auntie tue...sure dia tegur....''hai auntie...." kalau dia rajin dia akan berhenti dan salam auntie tue....auntie tue pun terhegeh2 datang ke pintu nak salam ngan budak kecik wardina....ehmmmm...auntie pun baik kekadang kalau dengar we all lalu sure dia akan bagi something to wardina,....coklat la, sweet la, buah la....kekadang tue segan jugak saya...:):):).....
pastu Wardina nie, kalau dia terima sesuatu dari org dia akan ucap "terima kasihhhh yer" kalau aunti. auntie la...kalau uncle, uncle la...
..Kalau naik kereta...terus cari CD Maher Zain....pandai pulak tue pasang sendiri....dan dia tahu pulak tue lagu Insya allah yg mana satu....so ummi kene tekan sampai 3 ...utk lagu insya allah....nyanyi kuat2 sambil gelang2 kepala....gerrrrr...:):)....pastu ulang2 la sambil dia penat n tido...ummi n walid boring jugak asyik Lagu Insya Allah jer di dgr nya....dengar la lagu lain pulak...thank you allah ker....ehmm anak punya pasal layankan jerrrrr...heheheh
..pandai buka tutup fridge, selagi tak kenyang n selagi fridge tue tak kosong ngan makanan selagi tue la dia asyik buka tutup, buka tutup.....gerrrrr tension walid dia....
...suka main masak2, emak2....make-up2...hahhah dah namanyer ponpuankan...;);)....kelakar jugak kalau dia main sorang2 tue....ada jer akal dia, tidokan minnie dia, susukan minnie dia...kalau main masak2 plak...dia suapkan minnie dia...bolehhh! dok berborak la ngan minnie dia, tak pun bear dia n juga rudy (kuda dia)...itula peneman dia buat masa nie...nak main ngan adik tak ada lagi...hehehe
....dia dah pandai pakai seluar dan kasut sendiri...hehehehe bijak2....cuma ummi masih nak manjakan dia...hahahha...
...pandai dah diajak berbual...so kalau tinggal kami berdua...boleh la ummi nak bergosip dengan dia.....hehehehe....
..boleh dah diharap, tolong yang mana perlu...kalau dah puas main, suruh dia kemas mainan dia...kalau mood ok dia akan kemas...kalau mood malas dia dtg...dia akan cakap 'alassss ah ummi'.......tapi kalau ummi start membebel, boleh plak tue kemas....hahhah psiko2...kikiki
ehmmm apa lagi yer....banyak lagi perkembangan Wardina nie bila umur dah 2 tahun nie...
ok la later2 nanti saya kasi share dalam blog nie ekkk....

oklabaiii....

2 comments:

sha a.s said...

so syomels pegang jagung...eheheh

elna said...

hehehe...hai sya...how r u....sihat?