Friday, August 5, 2011

Wardina sudah 1 tahun 7++ bulan.....

Sekejap jer masa berlalu, anak dara sudah 1tahun 7 bulan....sehingga ke tahun itu, macam sudah gelagat dia yang dia tunjukkan kepada ummi dan walid dia yg buat kami rasa bangga sangat di kurniakan anak like Wardina....we are so happy.....peace yoooo....

Sekarang dah banyak word di boleh cakap.....
..' alidd.. jgn ah acauuu9kacau), nak aca uku(buku) nieee...' bila walid dia dok kacau time dia tgh relex baca buku sambil meniarap....suka tgk....
...' alidd , man nak ucu (susu)....gie la...nak ucu...'...sambil walid bangun buatkan la susu dia...dengan umi jarang dia minta...selalu umi yg tanya....hahahahaha
....'mieee, nak air eigen (vitegen)....' sambil buka peti sejuk....boleh!
kalau nampak benda yang cantik ker apa ker...yelah yg buat dia teruja....'..mieeee, antikkkk yerrrr..' selagi tak tgk apa dia tunjuk tue...tak berhenti dia panggil ummi dia...sambil tepuk2 ummi dia....
....'atuk akitttttt...iyannn diaaa....' masa tue tgk atuk dia tgh sakittt....
dan banyak lagi laaaa, kira nya dia dah pandai dah di bawak berborak.....suka borak ngan dia....
sekarang nie dia cuba untuk ingat nama walid and ummi dia...bila kita tanya ...
sapa nama walid?.... adul loddd.....(Abdul Mulod)
sapa nama ummi?....ina tieee....(Elna Wate)....hehehe sukaaa  hahahah

kalau pegi shopping komplex korang tau tak macamana cara dia berjalan...amboiiii...sambil tangan dibelakang tau....itu kalau kita tak pegang tangan dia....boleh! macam org besar jer...org besar pun tak macam tue...hahahaha.. itu cara YB berjalan anak oiiii....hahahah

kalau nak pegi berjalan mesti nak bawa beg...handbag....ikhsss anak anak....

semalm we all berbuka puasa di luar....dekat Sunway hotel & spa.....sementara tunggu time berbuka masa tue ada 45minit jer lagi...pegi la jln2 sekejap kat sunway piramid tue.....saja cuci mata...sekali lalu la dekat baju2 kids...poney and cotton on....masuk 2 kedai nie...ummi dia gila lakan ngan baju2 kat situ...wardina pun sama jugakkk ....bila umi kata ...'wardina cantik tak!...' dia pun jawab...antik miee antikkkkk'...
pastu dia ambik satu baju dia pun cakap ke ummi dia...'mieeeee (kuat pulak tue panggil nama ummi)....antik tak miee'....sambil letak/padankan ke badan dia....ummi pun jawap...cantik...pastu dia bagi baju tue ke ummi....hahaahha kiranya dia nak la baju tue....hahaaha

Dalam dia duk jalan2 dalam shop tue ada la satu barang nie jatuh...memang tgh berterabuh kat bawah lantai pun...dia pun dgn rajin yer ambil barang tue letak ke tempat asal dia....sebelum tue...' mieee....epah yerr...atuh nie...'....ehmmmm aku pun jawap la...ok nanti kakak tue buat....dia degil , nak buat jugak....hahha ehmmm...ehmm dia sekarang kalau bawak kemana2 mulut tak penah nak duk diam...asyik nak tanya jer..and asyik berbunyi jer....kekadang ummi penat nak layan....kalau kita tak layan korang tau apa reaksi dia.....hahha nie lawaksss....'egrrrrrr...mie nieeee..'....hahahaha marah tueeeee....boleh!

Masa time berbuka tue...oh sebelum tue...we all berbuka dengan kawan lama en suami...mr Wang...dia dulu penah bekerja sama ngan en suami...kiranya dia salah satu vendor TSSSB ...dah lama kot dia tak berurusan ngan tsssb...since suami saya n patner dia dah tak duduk marketing lagi....so dah lost contact la...baru2 nie, dan sekarang en suami pun dah buat sales balik kan...so one of staff dia call en suami....tak tahu pulak org yg call nie staff mr Wang nie, bila dapat tahu....so apa lagi kan...dia pun teringin nak jumpa en suami...so miss phang nie pun buat temujanji dengan berbuka puasa....wah buat kat sunway hotel & spa plak....saya pun on jer la kan....hahahaha....Mr Wang nie jarang ada kat Malaysia...dia stay kat China...sometime go to Australia, Europe dan sebagainya....tapi biz dia more @ Europe ...Mr Wang sangat fasih cakap Malay...gila kau dgr...macam org malay cakap pun ada....Mr Wang datang ngan 3 staff dia....termasuk la Miss Phang nie....dia org kagum tgk Wardina...cos celoteh dan kepetahan Wardina nie....makan pun nak suap sendiri korang...tak mau ummi dia suap kan...dengan penuh gaya depan uncle2 and auntie....pastu dengan penuh sopan n hormatnya Wardina dia pelawa aunt and uncle2 nie makan sekali...hahahahah...mana la dia org tak suprise....umur baru 1tahun lebih kan...baru nak masuk 2 tahun....baik pun baik...cuma mulut jer tak leh diam....ummi nak makan pun tak senang....auntie Phang makan pun tak senang sibuk layan ko kan Wardina....

ok la setakat nie dulu cerita pasal Wardina...hahaha jom tgk photo dia....


...tgh tunggu walid, beli barang.....suka sgt nak bawa kereta....


....sibuk tgk org dok borak....dia pun nak borak jugak....hahaha


.....suka yer diaaaaa......


1 comment:

sha a.s said...

nk geget dia jap...boleyh? geram sgt!