Thursday, January 15, 2015

Jom Borakkk.....


Hi u all..... tengah buat apa tue. Ummi tgh tak ada nak buat apa nie, tgh free, tgh bosan n tgh hati tak berapa nak sedap..... just nak share n luahkan la....

Kadang ummi tak paham la kenapa ada org suka nooooooooooooooo nak laga2 kan kehidupan org. Bila pikir balik buang masa jer nak layan, just doa semoga diberi hidayah la org tue.. Tapi bila dah boleh mengaibkan nie dan tak boleh ummi terima memang ummi rasa sakittttt sgt. Semoga ummi diberi kesabaran dalam ujian yg kecil ini.

Ummi satu jer, pls jgn kacau hidup dan kerja ummi... ko nak tolong ,tolong dgn ikhlas. Jangan ko nak tolong tapi dalam masa yg sama ko downkan org dan macam ko buat semua tue...take over dan macam org yg ko nak tolong tue tak buat kerja semua tue....oh plsssss laaa . Pastu bila org tegur ko buat drama bagai, selama nie aku biarkan jer apa ko nak buat sebab aku pikir ko lebih tua dari aku.... ko buat cerita dongeng semua ...aku tak kesah pun. sebab buang masa aku nak layan.

But ini kali (eh dah macam wakil rakyat plak) tak la....mai aku nak ajar ko. Sabar aku bertempat tau....yg lagi sorang nie plak...ikssss jgn nak kg.com sgt ok.... dari dulu, kini dan ..... ko tak habis2 nak cari pasal sgt kan. Ehmmmm maybe sebab kehidupan aku lebih  hebat dari ko itu pasal la kan......

Seboleh-bolehnya aku jauhkan dari berkawan dgn org2 negetif nie....amarah aku sekejap jer... lepas tue aku akan cool. tapi aku akan cuba utk jauhkan diri dari org2 yg macam punnnnn**kkkkkkk.

Aku bukan jenis nak serang atau marah tak bersebab dan bertempat....itu gila namanya. Aku masih waras, yelah umur pun dah berapa kan... kenala fikir matang dan ke depan. Jangan perangai macam kebudak-budakan dan like kg.com.... (jangan salah faham yer istilah kg.com ummi nie...heheheh)

Kalau dulu yer, sapa cari pasal ngan aku...aku memang tiowwwww cukup2... (gengster sungguh aku...hahahah kawan2 sek Kuantan tahu sgt perangai aku...)... nampak jer muka lembut. Jangan sangka lembut aku nie tak de kasar yer tauuu...hehehe if tak takkan aku berani jadi askar wataniah dulu.

Sebelum aku habiskan luahan dan celoteh nie, ummi doakan semoga org org itu diberi hidayah agar jgn la buat cerita dongeng dan berbaik la ngan rakan sekerja....
 

1 comment:

rosnita zulkifli said...

amboi...garangnya tokei ni...