Thursday, December 9, 2010

MADU.....

Don't know how to story....Madu? rasa dia memang manis beb kalu madu lebah tu...hehhe saya suka sgt....tapi kalu di madu, ber madu...manis ke pahit...entah tak tau macamana nak describe ....

this morning sy terima msg from my sister, msg tu msuk pukul 1am lebih camtu, dan saye tebaca kul 4.30am...tu pun cos wardina merengek nak susu....so suprise my sis hantar camtu...terus terbeliak mata nie...accullay msg tu hantar to my mum but cc to me....OMG! apa kes nie...tak tau pun story dari awal, tau2 dah kat tgh...cit..adik aku nie lain kali hantar la awal2 nie yg last pulak hanq bg aku...balas balik, dia tak tido lagi rupanya..cos msg cepat jer reply...nak call takut ganggu husband masing2 so bermsg la kami masing2 sampai nak azan subuh....en suami jadi heran ngan saya ..dengan sapa pulak i bermsg pagi2 nie....

sampai kat ofis i terus call my  mum, dia ok ke tak.....mayb dia ingat sy tak tau cerita...dgr dari suara dia macam ok ...tapi dalam hati hanya tuhan jer yg tahu...sy tanya mak kat mana cos background bunyi bising...rupanya mak kat pasar dgn my dad...hai pelik...ok jer...biar betul adik aku nie....rasa tak puas hati nak jugak tau story sebenar....apa kes? bila? mak tiri tu duk mana?ada anak ke?camna leh camtu? fuh macam2 difikiran saya nie....my sis ajak balik tg karang this weeked but tak boleh cos this weeked kena balik seremban....

oleh kerna sy masih tak puas hati dalam kul 2pm lebih sy call my mum..my mum rupa yer baru lepas sembahyang....i ask again...mak ok tak...boleh dia gelak2...saya nak tau cerita sebenar dr mulut mak....rupa yer memng betul la apa yg my sis cakap tu...suara mak dah lain macam...nada geram...dia tanya saya apa tindakan u all adik beradik....sy dengan tenang pun jawap la....mak nak kami buat apa...nak halang benda dah jadi..dah 4 tahun dah beb...(pandai my  dad rahsia dari kami) ehmmm entah la...ini dah ketentuan dia...mungkin ada hikmah disebaliknya....saya respect my dad cos sepanjang 4 tahun tu my dad macam my dad b4 this...tak ada kurangyer pun...so i nak cakap suruh tinggalkan ker...skrang nie i tak dengar dari my dad...nak cakap dalam phone cam tak sedap hati jer..baik discuss face to face kami sekeluarga kan...pahit tu memang pahit ...tapiiiiii...menurut mak dah 4 tahun...kalau 4 tahun means sama la usia prkahwinan sy ngan en suami...ohhh lagi binggung sy...cos tau tak my dad nie selalu ada kat rumah..raya pun dengan kami tak penah pun nak gi mana2 tanpa mak...cuma kalau pegi kebun jer....ehmmdalam hati mesti masa gi kebun tu kot...

sebelum nie pun masa saya dalam pantang sy dah 2 3 kali terperasaan my dad macam lain macam bila ada dpt satu panggilan nie...kenapa kena cakap jauh2...uksss tak mau la pikir bukan2 kan...for info my dad dah pencen dah, n my mum kerja as guru tadika....kalau 4 tahun means masa tu my dad dah nak dekat pencen..lagi beberapa bulan jer..cuma lepas tarikh pencen my dad kena kontrak pulak lagi 6 bulan...my mum cakap time tu la...huhuh al kisah yer...ehhhmmmm

kalau korang berada di tempat my mum apa tindakan u all...uhhhh pening saya dibuat yer....selalu dgr org sekeliling jer...kali nie jadi pada keluarga sendiri...kalau sy, pendapat sy...saya ok as long u boleh bagi saya segala segalanya...means if u mampu pasang lagi sorang so tiada alasan untuk mampu dari zahir jugak kan...lain org lain pendapat....kalau pompuan tu boleh terima kami, kami ok jer....kau baik kami pun baik...jgn kau buat tahi sudah...tak mau lah gaduh2 kan...kan tak elok gaduh2...tapi entah la...keputusan di tangan my dad n my mum...sy tak mau lah keluarga nie berpecah belah...biarla harmoni....harap mak tak buat keputusan yg negetif...kesian la kat kami adik beradik, cucu2...my dad memang tak mau pisah pun...my dad dah minta maaf ngan my mum...dia sedar dia silap...tapi entah la...kesian pulak sy dgn my dad nie if my mum buat keputusan nagetif...bukan nak bais mana2 pihak...tapi kita ambik la yg jernih n buang kan la yg keruh...itu memang lumrah kehidupan...lelaki...susah sy dah cakap lebih2...

melihat kisah mak sy..if saya ada adik dr my mak tiri means sy ada adik tiri...jadi sy kene la terima ..macam mana sy kena terima anak tiri sykan....opsss jgn korng fikir sy pun bermadu...tidak...story sy lain sikit dr my mum....hehehe...sy berkahwin dengan duda anak sorang...(ahahah pecah rahsia...)..ingat tak sy ada sebut sapa itu ABG WAZIEN....dia adalah anak tiri sy aka abg kepada WARDINA....sy dgn ex wife iaitu sis julia tak der masalah apa pun kami ok...dia pun baik....kenapa pulak dia nak marah sy kan, lagi pun sy kahwin dgn en suami masa tu dia org dah 5 thun pisah...b4 this sy dgr cerita buruk dari keluarga mertua jer pasal julia nie....but bila face to face dia ok jer.....(iksss melalut pulak sy kan)

ok kita stop la dulu.....daaaa

1 comment:

MK~ROSE said...

sgt tragis... ur mom are the "THE WOMEN"!!