Wednesday, December 10, 2014

Anak demam ummi susah hati...


Minggu lepas, seminggu sebelum hari ulang tahun si Wardina...budak tecik tue demam... dari hari ahad petang sampai la khamis tak baik baik...huhuhu ummi dah risau,

Sabtu & Ahad sebelum tue dia elok jer main ngan sepupu2 dia...tup2 bangun tido lepas asar tue,badan dia panas sangat.. dia mengadu kepala pening. Ummi bagi ubat demam yg memang ada stok kat rumah.

Mlm tue ummi dok pantau dia, panas jer ummi dok lap2.... sampai ke pagi...ummi tak tahan asyik panas jer terus bawak ke Pantai emergency.... masa tue memang pannas sgt dia dekat 40'c...nasib dia tak sawan.... terus dimandikan.... rehat kat emergency bagi turun sikit suhu tue...si wardina nie memang takut sikit nak jumpa doctor, jadi u all boleh bayangkan macamana nak handle dia ...huhuu suruh baring pun tak nak...ehmmmm







Hari Khamis still tak surut2 suhu dia, doctor dah pesan if tak baik lagi n demam berterusan lagi bawa balik ke Hospital.... kami pun pegi la, get ready la kot2 kena warded kan....minta2 tak la....

Pagi tue sebelum nak ke hospital , ummi puas pujuk dia sampai kena bohong kita nak gi midvally... nak buat camna si anak takut noooo nak jumpa doctor....

Walid turunkan  kat depan pintu emergency, dia dah start dahhhhhh


 
tengokkkkk... nie 2nd time ke hospital balik..... nak kena ambik darah takut denggi...., doctor suruh baring dengan muka terpaksa redha....hahahah sikit lagi nak melalak....
bila mula we all tgh discusss , maybe dia faham dan dengar tetiba jer tak nak tak nakkkkkk.....ehmmmm drama sudah bermula.
 
 
 

 
time ambik darah, nasib abg handsome ..ku tahan kan jugak rasa ketakutan ini...ehhehehe
lepasssss tueeeee ehmmmmmm drama berlarutan sampai pukul 3pm setelah semua selesai dengan perkabaran gembira... yeeyyyy boleh balikkkkkk tak perlu tido spital.....
 
balik tueeee dia tuntut koooo, walid janji lepas nie kita gi jalan jalan...n ummi pulak janji belikan mainan...hahhhhh ambikkkk kooooo
terpaksa la sorong dia ke Subang Parade...itu jer la yg paling senang n dekat pun....
 
Demi anak kesayangan kami.... tak kisah terbang berapa entah hari tue gara2 menunaikan janji ...
walauapapun....syukur alhamdullillah Wardina sudah sihat walafiat....aminnnn

 

3 comments:

rosnita zulkifli said...

kat opis umi bukan main garang lagi..rupa-rupanya dlm hati ada taman...kikiki

Najib Ariyan said...

nasib dah sihat... saya pernah kena demam panas yg amat panas masa balik dari Singapore dulu... dua minggu tak surut, pelik jugak... habis segala ubat doktor semua telan... sudahnya saya berendam berjam2 dalam air batu.. nak bagi surutkan panas...

Elna Watie said...

kak ros...hehehehe ummi garang yer....muka jer kot garang...hati lembut...nyeh nyeh nyeh